Det är lite märkligt att spelbolagen har höjt sina vinnarodds allteftersom på Alex De Minaur i hans kommande möte i ATP Basel mot Tallon Griekspoor. I min bok har De Minaur gjort en flygande start och hållit en hög nivå inledningsvis. Till skillnad från Griekspoor, som fick kämpa sig fram i den första omgången. Mitt speltips landar på en ny fin insats av De Minaur.

Australiensaren De Minaur har ännu inte brutit sig in i topp 10 på ATP-rankningen. Som bäst har det varit en elfte plats, tidigare denna oktober månad 2023. Säsongen har varit bra med en titel och många långa avancemang i de flesta turneringar. I Basel besegrade han Diego Schwartzman i raka set med siffrorna 6-4, 6-4. En liknande, om inte större, seger känns trovärdig mot Griekspoor.

Holländaren är i sitt livs bästa form, rankad 25:a på ATP-touren. Säsongen har varit fantastisk med två titlar i Hertogenbosch och Pune. I Sverige gjorde han en fin insats mot Emil Ruusuvuori, i en jämn kamp där Griekspoor visade prov på mästerligt spel och stark mental styrka vid de avgörande lägen. Något han inte lyckades hålla mot finalisten Kotov, där det blev ett nederlag i raka set. Mot lucky loosern Seyboth Wild blev det en hård batalj.

De Minaur numret större?

I och med att De Minaur har varit konsekvent i sitt spel för det mesta och gjorde en stark prestation sist ska han ha goda möjligheter att ta sig vidare. Griekspoor hade å andra sidan problem, där formen var långt ifrån toppen. En skärpning är ett måste för att ta sig förbi De Minaur.

Mitt spel blir att De Minaur täcker den låga handikapp linan på -3,5 games, till 2.07 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip