Ikväll kommer vi först och främst rikta fokus på matchen mellan i Märsta mellan Arlanda Wings och gästande Brödernas/Väsby. För mig blir det samma spel som för en dryg vecka sedan när vi backade 'hamburgerlaget", men rök på att man bara vann med ett mål, trots ett massivt spelövertag. Vi kör på en repris här och hoppas att laget denna gång har lite bättre utdelning offensivt.

Wings har vi kört på en gång den här säsongen och det var i premiären borta mot Enköping. De har ett talangfullt lag som de senaste säsongerna faktiskt gått till att ha blivit ett ganska eftertraktat lag som många spelare vill utvecklas i och dessutom många som tagit sig vidare till mer anrika klubbar efter en sejour i just Wings. Man är en liten talangfabrik och kommer fortsätta att vara det. Säsongen hittills har kanske varit lite tuffare än vad de förväntat sig. Efter premiärsegern har det blivit fyra raka förluster, men dock mot motstånd som varit bra och förmodligen kommer sluta på den övre halvan av tabellen. Detta kan vi förmodligen utnyttja under andra halvan när de möter lite sämre lag på pappret. Ikväll dock så kommer man få kriga för att hålla siffrorna nere och jag tror att klasskillnaden kommer att vara för stor.

Brödernas/Väsby bara ångar på

Det är inte så mycket att säga om denna nybildade förening. Restaurangkedjan Brödernas har klivit in i Väsby IK och gjort en rejäl satsning mot SHL och då är givetvis första steget att ta sig till Hockeyallsvenskan. Något som man verkar vara på god väg att etablera sig mot redan efter fem matcher vill jag påstå. Att laget skulle vara vassa, det visste vi redan, men att de skulle så överlägsna som man är kanske jag inte riktigt trodde. Då känns det dessutom som att man inte fått ut 100% av laget än och jag tror utan tvekan att detta lag tillsammans med framförallt Hudiksvall är det lag som för tillfället har bäst chans att nå Hockeyallsvenskan. De har en otrolig spets i truppen för denna nivå och leder tabellen med full pott och 23-6 i målskillnad. Då körde man dessutom över Visby med 4-1 utan att krångla allt för mycket och Visby är väl det laget som är klar tvåa bakom Brödernas. Vi spelade på dem när de mötte Nyköping häromveckan och då lyckades de bara vinna med 3-2, trots typ 45-15 i skott. Nyköping slog i jämförelse Wings med 4-2 och vann skotten med 52-21. Nej, Wings kommer få vänta på ytterligare poäng i seriespelet.

Topplaget kommer att vinna det här, allt annat är en STOR skräll. Frågan är återigen bara hur mycket man vinner med och jag tror inte att man gör samma misstag som man gjorde mot Nyköping utan man gör processen ganska enkel ikväll. Jag testar Brödernas/Väsby -1.5 till oddset 1.70 hos Pinnacle . Raka tvåan kan givetvis testas för den som vill komba med något annat.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip