Äntligen är det dags för semifinal i SHL och den första ska vi beta av mellan Växjö som står som värd för Rögle. Det är två lag som fått lika lång vila då båda lagen avgjorde med fyra raka segrar i respektive kvartsfinal och således samma förutsättningar med vila. Jag håller Växjö som det klart bättre laget och därav blir det spel på raka ettan.

Inför slutspelet så var det nog mång som hoppades på en drömfinal mellan Jörgen Jönssons Växjö och Tomas Mitells Färjestad. De sistnämnda floppade dock rejält medan Växjö ganska komfortabelt ändå städade av Luleå. Nu fick Växjö istället ta sig ann niondeplacerade Rögle i denna semifinal och trots Rögles skräll i kvartsfinalen så ska det väl ändå anses som ännu en skräll om inte Växjö tar sig vidare från det här.

Växjö är otroligt stabila som vanligt. Det finns egentligen inte så mycket att klaga på för tillfället och man har en bred trupp där väldigt många följer sin roll och gör det bästa man kan. Ser man till förstakedjan med framförallt Sylvegård och Kossilla så har inte den sistnämna varit lika framgångsrik efter sin långa skada som han var innan, men det har inte spelat någon roll ändå i kvartsfinalen. Förmodligen lär väl han vara i lite bättre form nu och få ut mer av sitt spel i denna matchserie. Jag tycker också att Rögle som spelar lite likt både Luleå och Växjö med en stark och prioriterad defensiv, vilket bör vara något som passar de regerande mästarna bra om man ser till förväntad matchbild.

Rögle gynnades av ett oskärpt Färjestad

Man ska inte ta ifrån Rögles prestation på något sätt då man slog ut seriesuveränen Färjestad med klara 4-0 i matcher. Jag personligen som såg varje match på ett ganska inbitet sätt tycker självklart att Rögle spelade bra, men man spelade också väldigt bra tack vare ett otroligt blekt Färjestad. Jag tycker om vi sammanfattar matchserien mot Färjestad så tycker jag att man spelade riktigt bra i match två, men i övrigt bara stabilt.

Match ett vann man med klara 6-2, men överlag en ganska jämn match där Färjestad gör en maximalt dålig andra akt, vilket resulterar i fem stycken Rögle-kassar. I match två tycker jag det var Rögle för hela slanten och det var närmre en 5-0 seger än FBK ens var att göra ett mål. Tittar man sedan på match tre och fyra så tycker jag faktiskt att Färjestad höjde sig till en helt ny nivå där Rögle spelmässigt inte hade mycket att stå emot med. Det gäller dock att göra fler mål än motståndarna och man lyckades två gånger om vinna på övertid, dock inte helt rättvist i mina ögon.

Nu möter man ett tufft Vöxjö som jag räknar med har bättre skärpa i avsluten än Färjestad och här tror jag helt enkelt inte man orkar att stå emot. Jag tror att Rögle tar max en match mot Vöxjö och troligtvis hamnar man i underläge redan från match ett. Raka ettan spelas till 1.86 hos ComeOn med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip