Det börjar närma sig ett litet break i Hockeyettan och på onsdagen har vi bara en match på pappret och den ska givetvis vi kika närmre på då det finns ett högt spelvärde. Matchen spelas mellan Vallentuna och Enköping där hemmalaget har chansen att utöka avståndet ner till sjätteplatsen samtidigt som att Enköping måste börja plocka poäng ifall man vill vara med i racet om en plats i Allettan.

Vallentuna har öppnat säsongen på ett bra sätt och innehar just nu den sista platsen till Allettan. Man har gjort genomgående bra insatser under hela serien och nu när Enköping kommer på besök så bör man ha goda chanser att öka avståndet till sjätteplatsen och jagande Wings. Vallentuna har på pappret ett bra lag och bör vara ett av de lag som faktiskt har bra chans att gå hela vägen till Allettan. Väl där väger man nog aningen för lätt, men för Enköping så bör man vara ett nummer större utan tvekan. Det skiljer sju poäng mellan dessa lag inför matchen och jämför man insatserna såhär långt så är första tanken att Vallentuna klarar av att hantera de flesta motstånden, medan Enköping helt klart haft det kämpigare på vägen. Vallentuna är rätta favoriter här och jag tror man håller det. Laget fick dessutom förstärkning senast av NHL-draftade unge backen Dennis Good Bogg som säkert kommit lite mer tillrätta i sin roll till denna match.

Enköping är seriens sämsta bortalag

Jag har varit inne på Enköping förut under säsongen och kommer återigen fram till samma slutsats; Enköping är ett ganska trött lag, om man enkelt vill beskriva det. De har ett lag som under många säsonger verkligen fått kämpa för sina poäng och trots att man under vissa säsonger ser ut att ha fått ihop ett okej lag så får man ändå inte ut vad man vill. Jag tycker återigen laget ser aningen segt ut och det har man också sett på resultaten. Två segrar på hemmaplan har man mäktat med och det mot två ganska mediokra lag i form av Linden och Huddinge. De har fortfarande noll poäng på fyra försök på resande fot och matchen mot Vallentuna blir heller ingen lätt match. Man har under många säsonger varit beroende av sitt spel på hemmaplan där man haft klart bättre vinstprocent och man verkar som sagt ha samma problem denna säsong. Senast stretade man på bra borta emot Brödernas/Väsby och lyckades "bara" förlora med 2-0, men då ska tilläggas att man gör en prickfri defensiv insats. Offensiven blev då lidande, än en gång.

Jag är lite förvånad att vi får ett såpass högt odds på Vallentuna idag. För mig är det ett lag som är snäppet vassare än Enköping och en normal dag så ska man ta tre poäng. Jag kommer att köra Vallentuna att vinna under ordinarie tid till oddset 1.72 hos Pinnacle med en lite högre insats.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip