Den andra semifinalserien drar igång denna lördag och det är Skellefteå som får stå som värd för Frölunda. De förstnämnda får agera favoriter idag, men har inte spelat på över en vecka vilket såklart höjer gästernas chanser. Vi får ett högt odds på favoritmarknaden här och då klipper vi den direkt.

Skellefteå gick välförtjänt vidare från första omgången där man slog ut Linköping, även om 4-0 i matcher kanske var aningen orättvist. Linköping bjöd Skellefteå på en tuff utmaning och en rolig matchserie med både mål och grinigt spel, men SAIK var kliniska i sina avslut och klart mer effektiva. Skellefteå är verkligen ett lag som skulle kunna gå hela vägen fram till ett SM-guld då man har en otroligt bred trupp på pappret och jämför man mot just Frölunda så tycker jag i grund och botten att det skiljer ganska mycket mellan lagen. Nu vet vi ju om att det är SHL och att ligan är jämn som den är så någon "walk-in-the-park" kommer det ju inte att bli för Skellefteå.

Frölunda gick vidare efter att Mikael Ruohomaa satt upp den i nättaket på övertid bakom en storspelande Filip Larsson i Leksandsmålet i den sista och avgörande matchen mellan lagen. Sett till hela matchserien så var det jämnt rakt igenom och känslan var att vilket lag som helst kunde gått vidare. Oavsett så klev Frölundas stjärna fram när man mest behövde de och nu får de ta sig ann Skellefteå, som på förhand bör vara en klart svårare utmaning.

Högt odds på favoritmarknaden

Dagens spel är kanske lite svårmotiverat, men oddset är otroligt högt och det finns ändå vissa punkter som måste bockas av. Skellefteå är som jag ser det ganska stora favoriter här och bör ta sig vidare över sju matcher. De har ett komplett lag där det offensiva spelet varit väldigt bra under en lång tid. Där är jag inte oroad och man lär kunna pytsa in två mål. Den stora frågan för mig är om Frölunda lyckas göra två mål. Min tanke på det är att hemmalaget, SAIK, har inte spelat match på över en vecka och det kan vara ett lite matchotränat lag vi ser i början. Vi har sett det förut när lag vilat länge att inte allt kuggar i som det ska och förhoppningsvis kan Frölunda utnyttja detta.

Det är sällan jag ser ett så högt odds på BLG2M, men det är väl också för att det är SHL och slutspel såklart. Jag kanske inte tror att det här blir någon chansfest direkt, men förhoppningsvis kan Frölunda utnyttja lite att hemmalaget är lite rostiga. Vi håller ner insatsen till lite under medel, men spelet blir alltså båda lagen att göra minst två mål till oddset 2.25 hos Unibet .

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip