Dags för kvartsfinal nummer två i mötet mellan svenska Luleå och schweiziska Lausanne. Luleå vann det första mötet på bortais med 2-1. Ett fantastiskt bra resultat att ha med sig till hemmaisen givetvis. Jag tror att Luleå vinner även denna match och kommer således spela hemmalaget till 1.62 gånger pengarna hos Unibet och tar spelet med en flatinsats.

Luleå är oerhört starka denna säsong. Man toppar SHL med 50 inspelade poäng efter 24 matcher, alltså ett poäng snitt på över två poäng per match. Luleås möjligheter att nå en CHL-semifinal är även dem mycket höga. Innan förlusten hemma mot Färjestad senast så hade man sju raka segrar i CHL och totalt 20/21 inspelade poäng. Luleå är riktigt starka minst sagt. Nu möter man Lausanne i match nummer två av kvartsfinalen och dem ska vara det klart starkare laget här. Dessutom finns den oerhört sköna livlinan att luta sig tillbaka på. Skulle resultatet vara oavgjort i slutet av matchen så kommer givetvis Lausanne ta ut sin målvakt för att försöka vinna matchen. Detta ger oerhört fina möjligheter om vårt spel skulle se dåligt ut i slutet av matchen.

Lausanne är verkligen helt under isen just nu dessutom. I sina sex senaste matcher i ligan och CHL så har man fem förluster. Självförtroendet är givetvis i botten och nu ska man åka till Sverige för att möta superstarka Luleå. Jag tror inte Lausanne har det som krävs för att vinna denna oerhört tuffa match med de självförtroende och form som man besitter just nu samtidigt som Luleå känns alldeles för stabila och starka. Nej, detta tar Luleå!

Match: Luleå - Lausanne
Spel: Luleå
Odds: 1.62
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip