Efter en helt hockeyfri påskdag i den svenska hockeyn så är det istället full rulle på annandagen. Kvalserien mot Hockeyallsvenskan har full omgång och jag ska titta närmare på matchen mellan Halmstad och Brödernas/Väsby.

Halmstad inledde i princip på bästa sätt när man bortaslog en av storfavoriterna, Kristianstad, på bortaplan med 4-3 efter övertid. Det visar lite hur jämn den här kvalserien kommer att bli när vi redan första matchen får en favorit på fall. Kanske har vi återigen underskattat detta Halmstad som väldigt sällan slutar att förvåna. Segern mot Kristianstad var absolut rättvis och det visar vilken maskin Halmstad är för tillfället samt vilken moral dem faktiskt har.

Truppen Halmstad är absolut inte den bästa i den här kvalserien, men man har förmodligen som sagt en lagmoral som få andra lag i den här serien har. Jag dömde inte ut Halmstad från start, men jag tror kanske i längden att man inte håller mot de allra starkaste över en hel serie. Man har dock fin spets och på hemmaplan är man rätt vassa, vilket gör att man såklart kommer att utmana Väsby som kommer ifrån en svag insats.

Väsby måste höja sig

Brödernas/Väsby kommer ifrån en otroligt svag premiärmatch mot Hudiksvall där man fick stryk med hela 3-6 på hemmaplan. Man visste på förhand att det skulle bli en tuff uppgift, men jag tror inte man räknade med sex mål i baken. Det är just det med baken och det defensiva som är deras stora frågetecken, vilket vi också fick se tydliga tecken på i premiären. Jag tror givetvis att man tänker en extra gång på detta när man åker ner till Halmstad, men att ett starkt hemmalag inte ska göra två mål på hemmaplan är för mig otänkbart. Halmstad kommer att få sina chanser att göra mål och förmodligen löser dem minst två mål på Brödernas/Väsby.

Jag har svårt att sia om utgång och vilka som vinner här och därför känns båda lagen att göra minst två mål var klart bättre. Halmstad är starka på hemmaplan och kan vinna, men gästerna är absolut ett starkare lag på pappret. Jacop Crespin är seriens bästa målvakt i Halmstad, men Brödernas är otroligt starka offensivt. Båda lagen att göra två mål spelas till 1.96 hos Unibet med en insats lite över medel.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip