Stanley Cup-finalen mellan Florida och Edmonton rullar vidare, och här är vi framme vid game 5. 

Florida hade skaffat sig ett guldläge inför senast då man vann de första tre matcherna, och klev således in med chansen att avgöra. Istället åkte man på en rejäl käftsmäll och blev överkörda med 8-1, något som inte alls var väntat med tanke på hur matchserien sett ut hittills. 

Kan man skaka av sig det och komma upp med en bra match här? Jag tror det. Bland annat har man studsat tillbaka från en 6-3 förlust mot Tampa Bay och en 1-5 förlust mot Boston i slutspelet, så det är inte omöjligt man gör det här heller. Nu är också hemmaplan som väntar och chansen att ta hem bucklan framför hemmapubliken, något jag tror ger ytterligare en boost till laget, och här tror jag spelare som Barkov och Tkachuk kliver fram och leder laget till seger. 

Bortaplan blir för tufft

Edmonton höll liv i matchserien efter segern senast, och som man gjorde det. 8-1 blev siffrorna och McDavid klev fram och stod för fyra poäng i matchen. Han har verkligen kommit igång de två sista matcherna och han har förmågan att kunna vinna matcher på egen hand, även om spelare som Hyman och Draisaitl givetvis också håller en hög nivå. 

Nu är man dock tillbaka i Amerant Bank Arena vilket betyder att bortamatch väntar. I matchserien har man förlorat båda tidigare mötena på bortaplan och även om man hanterar det så är det ett minus. Samtidigt har hemmalaget publiken i ryggen och vetskapen av att kunna avgöra på hemmaplan, så det är en tuff match som väntar, och jag tror man får se sig besegrade här. Kane är dtd. 

Bobrovsky (Unconfirmed) - Skinner (Unconfirmed)

Speltips: 1 (inkl ot och straffar) och jag investerar 2u hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip