Ikväll har Brynäs chansen att fullborda sitt mål att ta sig tillbaka till SHL igen och man ska göra det genom att svepa Djurgården. Gästerna är överlägsna i denna serie och så länge man inte slappnar av för mycket ikväll så ska det återigen vara en ganska lämplig uppgift.

Djurgården startade ganska piggt senast mot Brynäs och man hade också ledningen med 1-0 efter den första perioden. Det var dock en ledning som inte blev långvarig då Brynäs la i en växel till i period två och visade klass. Det syntes återigen att Djurgården väger lite för lätt i vissa situationer och kanske framförallt att deras ledande spelare inte alls kommer upp i den nivå som dem har betalt för. Egentligen tycker inte jag inte att det är så mycket att orda om när det gäller DIF. Man är absolut ett av de bästa lagen i Hockeyallsvenskan, men för tillfället är Brynäs både en och två klasser bättre. Möjligtvis kan man kräma ut det sista man har om Brynäs slappnar av, men jag tror Brynäs vill göra klart redan här.

Välkomna tillbaka, Brynäs

Jag ser det redan som klart att Brynäs tar sig tillbaka. Man tappar inte en 3-0 ledning till en förlust och det är också högst troligt att man avgör redan ikväll. Tittar man på de första tre matcherna så har Brynäs skapat ett offensivt tryck under långa stunder som har ätit upp Djurgården. Dessutom försvarar man sig på ett gudomligt sätt i mitten av banan, vilket gör att Djurgården får svårt att skapa farliga målchanser. Det enda som kan hindra Brynäs från att avgöra ikväll är att man slappnar av lite och förmodligen inte skulle ha något emot att avgöra hemma i Gävle, men det tror jag egentligen inte man bryr sig så mycket om. De har ett mål och de har chansen att fullborda detta ikväll.

Klasskillnad senast på samtliga positioner och jag vet inte hur Djurgården ska orka resa sig här. Man har inte samma bredd och spets som Brynäs och tvåan betalar helt okej, även om oddset är lägre än senast. Då fick vi också se klasskillnaden mellan lagen. Tvåan finns till 1.93 hos Betsson och spelas med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip