Två lag som jagar slutspel ställs mot varandra när Detroit tar emot Washington, och här tycker jag det är fördel hemmalaget.

Detroit jagar sitt första slutspel på åtta säsonger och just nu har man ett litet grepp, men det är fem matcher kvar för laget som ska spelas, så man kommer inte ha råd att slarva bort några poäng.
Att det är hemmaplan här är en klar fördel då man är ett helt annat lag hemma, och man kommer dessutom från en seger just på hemmais med 3-1 mot Buffalo samtidigt som man vunnit fyra av de fem senaste på hemmaplan.

Man har bra spets i truppen i form av Kane, Larkin och Raymond som samtliga är hot framåt. Samtidigt är bredden fin med DeBrincat, Perron och Compher, så det finns en hel del klass i truppen, och jag håller Detroit som det bättre laget i matchen.
Husso saknas samtidigt som Rasmussen är dtd.

Washington trivs inte på bortaplan

Washington går även dem en stenhård kamp om slutspel, vilket vore en sensation då man var lågt tippade inför säsongen.
Man kommer dock till matchen med sex raka förluster, så det ser inte positivt ut då formen pekar åt helt fel håll med bara några få matcher kvar att spela.
Dessutom är det bortaplan här vilket är ett minus då bara 36 av 83 poäng kommit utanför hemmaplan.

Ovechkin har växlat upp och börjat göra en hel del mål samtidigt som Strome och Carlson är skickliga spelare.
Bredden är dock inte på samma nivå som hemmalagets.
Senast fick man även en skada på Rasmus Sandin, vilket absolut påverkar defensiven, och då även Bäckström och Bear är borta samtidigt som Oshie är dtd så finns det för mycket frågetecken i truppen.

Detroit har ett betydligt bättre läge i truppen och med fördel av hemmaplan tror jag man går ut och tar en viktig seger i kampen om slutspel, och jag går på hemmaseger i matchen.

Lyon (Confirmed) - Lindgren (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip