OS-handboll 28/8


Dags för damernas andra omgång.


Brasilien-Ungern kl.09:00
Plockade Brasilien till fint odds mot Spanien men det var en fullträff och att man står lägre mot Ungern köper jag inte. Jag håller Ungern betydligt högre än Spanien och är övertygad om att Ungern slår Spanien senare i turneringen. 


Brasilien gjorde det bra mot Spanien men samtidigt var Spanien riktigt dåliga så ska inte dra för stora växlar av den segern. Målvaktsspelet, de Paula och Matieli gjorde det bra men nu är motståndet något annat. Självklart kan Moreschi i Brasiliens mål stå på huvudet igen men att hon ska ha den procenten match efter match är inte troligt.


Ungern är min överraskning i turneringen, man pressade Frankrike länge & visade att man är ett riktigt bra lag. Flera spelare gör det riktigt bra i sina klubblag & högersidan med Klujber i spetsen är riktigt bra. Dessutom har man ett försvarsspel som är ett av de bästa så de Paula & Matieli kommer få jobba hårdare för målen vilket bör bli för jobbigt över 60 min.


Ungern @ 1.90(4/5U)


Sydkorea-Slovenien kl.11:00
Sydkorea gjorde en riktigt bra match mot Tyskland. Snabbt och effektivt anfallsspel men det som var mest imponerande var att man stod upp i det fysiska spelet mot Tyskland, väldigt imponerande. Kang * 2 och Ryu på niometer blir svårstoppade även för Slovenien och jag tycker inte Slovenien ska vara favoriter här.


Slovenien är sämre än de varit, Gros & Stanko är inte den klass som man varit tidigare. I matchen mot Danmark var man märkbart svaga & matchen var avgjord tidigt i andra halvlek.


Ett Sydkorea med självförtroende, en bra coach i Signell och ett väldigt trögt Slovenien tycker jag talar för Sydkorea här.


Sydkorea @ 2.60(3/5U)


Sverige-Tyskland kl.14:00
Vilken andra halvlek av Sverige senast, ett smart drag av Axnér som plockade fram 7 mot 6 i anfallsspelet och det ställde Norge helt.


Lagerqvist borta i försvaret men det tror jag inte kostar lika mycket mot ett Tyskland som spelar långsammare. Tyskland gjorde en riktigt dålig match mot Sydkorea och jag ser inte riktigt hur man ska hota Sverige. Sverige bör kunna trycka upp tempot och då ska Bölk, Smits mfl i Tyskland få det jobbigt att hänga med. 


Jag tror Sverige kommer ha det betydligt enklare att komma till bra lägen i anfallsspelet, det tillsammans med målvakts- och kontringsspelet ska fälla avgörandet här.


Sverige -2.5 mål @ 2.00(3/5U)


Danmark-Norge kl.16:00
Danmark slog Slovenien väldigt enkelt, lite svårt att värdera den men en stabil seger om inte annat.


Norge förlorade premiären mot Sverige så nog får vi se ett Norge som vill ha revansch här. Reistad mest troligt fortsatt borta men Oftedal mfl är där så framåt bör målen komma ändå. Man behöver få till ett bättre försvarsspel än mot Sverige och det har man i sig.


Reistad borta i Norge men även Danmark har åkt på en tung skada. Simone Petersen bröt foten dagen innan premiären och det är ett stort avbräck för Danmark, dom har inte samma bredd som Norge så hon kommer saknas.


Skadan på Petersen och ett Norge som verkligen inte vill ha två raka förluster talar för att Norge plockar hem denna.


Norge -1.5 mål @ 1.92(3/5U)


Trevlig dag!

This is the stats tab
This is the post tip