Wolfsburg:

Mattias Svanbergs Wolfsburg har varit lite upp och ned under Bundesligahösten och återfinns på en niondeplats i Bundesliga efter 14 spelade omgångar. Senast tog man en stark trepoängare borta mot jumbon Darmstadt trots att man fick viktiga försvarsspelaren Maxence Lacroix utvisad efter bara 27 minuter. Ändå lyckades man, med en gubbe kort, få in en boll via Lovro Majer och vinna med 1-0.

Segern mot Darmstadt bröt en sex matcher lång förlustsvit på bortaplan – och tre raka nederlag i alla turneringar. Hemma är Wolfsburg bättre, med resultatraden 4-1-2, men man brukar inte alls trivas med att möta Bayern München som man inte besegrat sedan januari 2015. Sedan dess har man förlorat 14 matcher och kryssat 2.

Viktige Laxroix är avstängd här, vilket tvingar forne Bayern-bossen Niko Kovac att stuva om lite i de defensiva leden. Lagkapten Max Arnold är dock tillbaka från avstängning och kan ersätta Svanberg, som dras med lite skavanker. Dessutom saknas Patrick Wimmer, Lukas Nmecha och Amin Sarr på grund av skador.

Bayern München:

Stod inför en lurig utmaning i toppmötet mot Stuttgart i helgen, när Bayern kom till start utan sjuka mittfältsduon Joshua Kimmich och Leon Goretzka, och dessutom en hel del spelare ytterligare borta på grund av skador. Sjukdom har härjat i Bayernlägret och Kimmich och Goretzka är återigen osäkra inför det här mötet. Därtill är Kingsley Coman, Serge Gnabry, Noussair Mazraoui, Bouna Sarr och Sven Ulreich skadade.

Trots så många frånvarande tog Bayern en imponerande 3-0-seger mot Stuttgart, som varit så bra under första säsongshalvan. Harry Kane fortsatte sin fenomenala start i Bayern-tröjan med två nya mål – han är nu uppe i 20 totalt – och mittbacksbjässen Min-jae Kim gjorde det tredje. Unge Aleksandar Pavlovic, 19 år, kastades in på mittfältet bredvid Raphael Guerreiro och gjorde en väldigt fin match.

Det var en lite annorlunda matchbild där Bayern för en gångs skull inte var spelförande, utan där Stuttgart hade en större mängd bollinnehav. I presskonferensen inför Wolfsburgsmatchen hyllade Thomas Tuchel Stuttgart och lyfte fram att det var de som gjorde det så bra – som tvingade Bayern att försvara djupare mer än vanligt och hota genom omställningar, vilket man gjorde utmärkt (utöver de tre godkända hade man två mål bortdömda). Tuchel förväntar sig en annan matchbild mot Wolfsburg och Kovacs fembackslinje, vilket kommer med andra utmaningar ifall Goretzka och Kimmich – som är så viktiga i Bayerns passningsspel – inte kommer till spel.

Sjukdomsoro i Bayern

Jag var initialt inne på Bayern -1.5 till odds runt 1,98, men med sjukdomsfaktorn och fortsatta frågetecknen för Joshua Kimmich och Leon Goretzkas medverkan känns det svalare på förhand även om Bayern mycket väl kan avgå med alla tre pinnar ändå. Då kan ett avslutsspel vara ett alternativ. Harry Kane har, vilket inte gått någon förbi, snabbt blivit en centralfigur i Bayerns offensiv. Kane gjorde två nya mål mot Stuttgart – 20 totalt – och kommer förstås vara instrumental när Bayern försöker bryta ned Wolfsburg på bortaplan. Enligt Opta har Kane avlossat 32 skott på mål på 14 matcher, ett snitt på 2,29/match. Harry Kane över 1.5 skott på mål finns till 1,83 hos X3000 .
This is the stats tab
This is the post tip