Värnamo tar emot IFK Göteborg på måndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Hemmalaget Värnamo har haft under 2,5 mål i 15/26 allsvenska matcher den här säsongen. Nio av 13 hemma har gått under 2,5.
För IFK Göteborg är den siffran 17/26. Fyra raka matcher har gått under 2,5.
Bara Mjällby har ett lägre målsnitt/match än de här två lagen.

Historisk statistik behöver inte alltid betyda så mycket, varje match är som bekant unik. Men det är två lag som historiskt inte varit supermålglada i alla fall. Finns det då många argument för att den här matchen ska bli annorlunda?

Jag tror inte det. Övriga matcher den här omgången gick rätt så bra för Blåvitts del. Är tre poäng plus bättre målskillnad före BP, som ligger på kvalplats. Tar Blåvitt en poäng här är de fyra (egentligen fem) poäng före BP. De går dessutom om Halmstad. Så en poäng behöver inte vara fel alls för Göteborg här. Tror i alla fall inte de kommer gå totalt all in i kryssläge i andra halvlek. Bakåt har Blåvitt hela säsongen varit riktigt bra. Fina underliggande siffror backar upp endast 30 insläppta, vilket är bätre än flera övre halvan-lag.

Framåt är känslan att det inte är samma hysteriska formtopp på Santos/Mucolli som för någon månad sedan. Att Marcus Berg lagt skorna på hyllan har också gjort att alternativen framåt är färre. Selmani är startspelare istället för inhoppare som kan göra skillnad.

Värnamos motivation?

Värnamo har gjort en ny fin säsong och är klara för Allsvenskan redan. Är dock ett lag som nog inte checkar ut totalt vid ett sånt läge, vilket kanske etablerade klubbar skulle kunna göra. Men de har Zeljkovic avstängd, vilket är ett offensivt avbräck då han varit riktigt het senaste tiden. Engvall nyligen tillbaka från skada, kanske inte i superslag.

Bakåt är Värnamo stabila - släpper sällan till särskilt mycket lägen. När lagen möttes i premiären var det en rätt tillknäppt match där Bergs självmål i slutskedet gav Värnamo segern.

Hösttung plan, ett Blåvitt som jag tror kommer vilja bjuda på väldigt lite mot ett Värnamo som kommer hålla i en del boll. Jag tror underspelet är en bra startposition här, för jag har svårt att se det här bli en vilda västern-match där lagen byter chanser med varandra.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip