Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.67 hos Pinnacle

Testas även en peng på krysset till 3.32 hos Svenska Spel

______

På förhand en riktig brunkarmatch om man får uttrycka sig så. Nu blir det säkerligen också så med tanke på nederbörden som väntar i Varberg. Just nu såhär dagen innan väntas det bli runt 35 mm nederbörd vilket såklart kommer påverka matchbilden på gräset. Om vi bortser från regnet så är det ett Varberg som känns energiskt och stått för bra prestationer på sistone där pricket över i:t var derbyvinsten senast mot Halmstad med hela 5-0 på bortaplan. Har utöver det slagit IFK Göteborg på bortaplan också. Nu behöver hemmaspelet ta fart där man hittills inte har vunnit. På besök kommer Mjällby som återigen imponerar. Har visserligen blandat och gett på sistone men känslan är att de är stabila och fortsatt kommer ta sina poäng som behövs. Truppen har spetsats nu med ett par nyförvärv där vi får se vem som tar chansen.


Varbergs BoIS
Senaste match: Halmstads BK - Varbergs BoIS 0-5
xG: 1.33 - 1.73
Skott/Skott på mål
10/7 - 14/8
Den absolut märkligaste matchen i år där ett dödligt effektivt Varberg kontrar sönder Halmstad och tar tillvara på deras misstag på ett ypperligt sätt. Vi lär få se ett Varberg med stort självförtroende här som kanske vågar släppa loss ännu mer efter denna insats.

Mjällby
Senaste match: Mjällby - Djurgårdens IF
xG: 1.2 - 1.18
Skott/Skott på mål
14/5 - 9/3
En första halvlek där Mjällby hamnar i tidigt underläge mot ett för dagen svagt Djurgården. I andra halvlek kommer dock en bra forcering av Mjällby som ändå skapar mycket målchanser och det hade inte direkt varit orättvist med en kvittering. Jacob Bergström var nära att hitta nätet, får han chansen från start nu?

Hänt i Varberg?
Martin Skogman (fd akademichef) får chansen som huvudtränare under hela året.
Mads Borchers är klar. Närmast från HB Torshavn på Färöarna. En anfallare som stått för 18 mål och 12 assist på 41 matcher. Beskrivs av Askebrand som en rörlig anfallare med en fin vänsterfot.
Kristoffer Hoven är klar. Anfallare från norska Skeid där han stått för 5 mål och 2 assist på 15 matcher. Mer av en targettyp som jobbar bra i det felvända.
Har utöver det gjort sig av med ett par spelare som inte fått tillräckligt med speltid.

Hänt i Mjällby?
Leo Walta lånas in från FC Nordsjælland. En spelskicklig mittfältare som använts i många olika roller på sistone, kommer passa bra in i Otto Rosengrens gamla roll.
Gudmundur Baldvin Nökkvason klar för Mjällby från Stjarnan FC på Island. Mer av ett framtidslöfte som Mjällby tror mycket på med ett långt kontrakt.
Max Fenger har fått sitt låneavtal förlängt.

I övrigt inga nya skador eller avstängningar att rapportera.

Varberg mot Mjällby på Påskbergsvallen - den faktiska matchbilden blir som man förväntar?

Det är svårt att se något annat än tillknäppt och mycket kamp i en sådan här match på Påskbergsvallen. Matchbilden känns rätt så klar och det har båda lagen inga problem med. Nu väntas också ordentligt med regn vilket öppnar för en ännu enklare typ av fotboll med riskminimering. Har svårt att se en tydlig vinnare här och tror vi får se en målsnål match som mycket väl kan sluta oavgjort.

Speltips: Asian under 1 mål i första halvlek till 1.67 hos Pinnacle

Testas även en peng på krysset till 3.32 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip