USA:

Dags för VM:s hittills kanske största match när vi redan i gruppspelet bjuds på en repris av 2019 års final mellan USA och Nederländerna. Då var det USA som drog det längsta strået och vann rättvist med 2-0 i en match där amerikanskorna var det klart bättre laget.

USA inledde sitt VM med en komfortabel 3-0-seger mot Vietnam i Auckland. Anfallsesset Sophia Smith inledde övertygande med två mål och en assist till Lindsey Horans 3-0-mål – viktigt för förbundskapten Vlatko Andonovski att få i gång Portland Thorns-anfallaren direkt i turneringen.

Andonovski lär inte göra några stora förändringar i sitt lag, utan fortsätta bygga vidare på formen och se till att säkra den viktiga förstaplatsen i gruppen. USA brukar trivas utmärkt mot Nederländerna, som man inte förlorat mot sedan en vänskapsmatch 1996, där man vunnit åtta av de nio senaste mötena.

Nederländerna:

Fick slita ont i premiären, men tog till slut en mycket värdefull 1-0-seger mot Portugal efter Stephanie van der Gragts tidiga ledningsmål, vilket sannolikt innebär att det räcker att besegra Vietnam i gruppavslutningen för att säkra avancemang.

Andries Jonker är som bekant utan storstjärnan Vivianne Miedema i det här mästerskapet, vilket är ett rejält avbräck, men han förfogar ändå över ett kapabelt lag som han formerar i en 3-5-2-formation där unga PSV-stjärnskottet Esmée Brugts får fri lejd att marschera fram längs flanken och där viktiga Jill Roord kan ge understöd till Lieke Martens och Lineth Beerensteyn i offensiven. Nederländerna kommer nog försöka hålla USA stången så långt det bara är möjligt, och hota via omställningar och fasta situationer – där man är vassa, främst via Sherida Spitses fina fot.

USA tar stort kliv mot gruppsegern

Nederländerna har förändrats och frångått 4-3-3 för en 3/5-backslinje och har ett bra lag, men man fick slita för tre livsviktiga poäng i premiären mot Portugal och jag tror USA helt enkelt kommer visa sig för starka här till slut. Raka ettan finns till 1,73 hos Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip