Inatt har vi den tredje matchen mellan Universidad de Chile och Palestino inom loppet av 10 dagar! Yes, ni läste rätt. Copa Chile har spelats under landslagsuppehållet där 'La U' och Palestino just avverkat ett dubbelmöte mot varandra.

Resultatet? 5-1 över två möten till La Us fördel, varav match 1 vanns med 5-0 på bortaplan.

Nu ska det inte skilja 5 mål mellan dessa lag, men då La U gick upp i en tidig ledning så åkte Palestinos gameplan omedelbart ner i papperskorgen då en förlust hemma, mot Chiles bäst lag, hade varit svår att vända på bortaplan.

Väl i returen så vann Palestino 1-0, men den segern kom IMO endast pga att La U i princip redan säkrat avancemanget.

Min slutsats kring lagen är att det rör sig om två bra lag. La U som är bäst när det kommer till alla parametrar i Chile, och Palestino vars styrkor vanligtvis ligger i defensiven, något vi inte minst fick se under Copa Libertadores.

Tung hemmafördel

I match 1 mellan dess lag, i cupen dvs, rekade jag under 2.5 mål. Det spelet gick ju åt pipsvängen (0-5) då La U stod för en makalös insats där varje mål innebar att mer panik spred sig hos Palestino.

I den efterföljande matchen blev matchbilden lite mer som jag förväntade mig, men givetvis också påverkad av resultatet i match 1.

Det är svårt att ändra på en åsikt inom loppet av 10 dagar, även om det finns två matcher mer som ett direkt underlag inför denna kamp.

Palestino har den senaste tiden haft det kämpigt på bortaplan där de är avsevärt mycket sämre än vad de är på bortaplan, i synnerhet defensivt. La U är det bättre laget här och hade inför den senaste (omotiverade) matchen hållt nollan i SJU raka matcher. Brutalt!

La U vinner denna match och jag velar lite mellan två olika spel. Dels något vinstspel på La U, och dels ett potentiellt underspel. Men, lutar mer mot det förstnämnda och spelar därför:

Universidad de Chile vinner + U de Chile ö 1.5 mål @ 1.90, 1U hos bet365

Samt Universidad de Chile vinner och håller nollan @ 2.62, 0.5U. Även det hos bet365 .


2-0? VAMOS!

This is the stats tab
This is the post tip