Speltips: Tyskland -1,5 asian hcp @ 1,78 - Bethard -

EMs andra gruppspelsomgång inleds med match i Stuttgart där värdnationen Tyskland ställs mot Ungern på MHP Arena.

Tyskland är en av få förhandsfavoriter som verkligen levererade i första rundan. Hade 2-0 på Skottland redan efter 20 minuter och innan domaren blåste av första halvlek så stod det 3-0 på tavlan och skottarna var decimerade till 10 man, sedan backen Ryan Porteous kapat Ilkay Gundogan i straffområdet. Även i andra halvlek gjorde tyskarna tre mål, dessvärre för Antonio Rüdiger så kom hans mål i fel bur, efter att lite oturligt skarvat in ett skotskt inlägg bakom en chanslös Manuel Neuer i kassen.

Det var flera som såg bra ut i första fighten. Jamal Musiala var matchens lirare, men även ytterbackarna Joshua Kimmich & Max Mittelstadt och Musialas offensiva kollegor Florian Wirtz & Kai Havertz får höga betyg. Finns således ingen anledning för Julian Nagelsmann att ändra om i startelvan. Tror möjligtvis att Robert Andrich kan få ge plats åt Pascal Gross på innermittfältet.

Framåt blir det säkert samma visa som senast med Kai Havertz från start i striker-rollen och sedan när han sprungit klart så får Niclas Füllkrug ta över.

Favoriten håller denna gång?

Ungern såg lite valpiga ut i sin första match när de fick på pälsen av Schweiz med 1-3. Mittbacken Willi Orban försökte så gott han kunde att styra sina medspelare men framför allt högerkanten med Attila Fiola och Adam Lang var svag och på innermittfältet kan inte Andras Schäfer haft många bolltouch under matchen. Framåt såg det ändå hyfsat ut med Roland Sallai, Barnabas Varga och lagets stora stjärna Dominik Szoboszlai som i alla fall försökte skapa chanser.

Förbundskapten Marco Rossi har dock inte jättemånga alternativ till mittfältspositionerna. Loic Nego och Callum Styles hade varit alternativ, men var inte redo för spel senast och förväntas inte heller här kunna medverka. Det är väl Dániel Gazdag och Zsolt Nagy som i första hand då kan utmana András Schäfer och Adam Nagy om centrala mittfältsplatser, men det lutar åt att även Rossi kör på med samma elva till största delen. Bendeguz Bolla kan dock peta Attila Fiola i försvaret.

Vi har redan sett ett flertal favoriter gå på pumpen mot lite mindre lag men Tyskland på hemmaplan känns starka och kommer med ett stort självförtroende efter premiärmatchen. Ungern gjorde ett bra kval och håller normalt hög standard men hittade inte alls rätt i sin första match i mästerskapet och kanske redan nu har lite tankar på sista gruppspelsmatchen där Skottland väntar i vad som ser ut att bli kampen om tredjeplatsen. Tycker här att Tyskland åter bör vinna med ett par bollar och därmed säkra avancemang redan innan tredje rundan.

Spelet sitter om Tyskland vinner med två mål eller fler. Blir det vinst med ett mål, oavgjort eller Ungernseger så förloras insatsen.