Dags för mexikanska mötet mellan två lag döpta efter djur. Inte så svårt att gissa vad deras namn betyder, eller hur? :) 

Detta är två klubbar som nått huvuddelen av sina framgångar under 2000-talet. Tigres har två titlar pre 2000-talet och resterande (15) därefter. Visst, en del av dem är supercupen och liknande halvdana turneringar, men snackar vi ärofyllda titlar så är det 6 ligatitlar, 1 Superliga (Concacaf) och 1 Concacaf Champions Cup. De har dessutom tagit ett silver i Copa Libertadores 2015, en skalp som är minst lika stor som många av tidigare nämnda titlar.

Tigres framgångar under 2000-talet har fått klubben att växa rejält. De har oerhört många supportrar och en stark ekonomi.

Deras trupp är en profilstark sådan där framföralt Andre-Pierre Gignac, Nahuel Guzman och Brunetta sticker ut. Sistnämnda en av ligans bästa spelare i kassa Santos Laguna och Guzman har länge varit ligans bästa målvakt. De har nyligen dessutom spetsat truppen med mexikanska landslagsyttern Uriel Antuna.

Tigres ligger just nu tvåa i ligan, mycket tack vare en stabil försvarslinje som endast släppt in 4 mål efter 9 omgångar.

Leon på dekis

Leons formkurva pekar stadigt nedåt. Raset efter Nicolas Larcamons uppsägning is real och Leon sparkade nyligen hans efterträdare. En ny tränare är på plats, men det är som jag tidigare sagt framförallt spelarna som inte riktigt håller måttet.

Många har sett direkt omotiverade ut på plan och de verkar vara sämre tränade än sina motståndare då tanken ofta är tom med dryga halvtimmen kvar på klockan. Eduardo Berizzo, senast i det chilenska landslaget, har en tuff uppgift framför sig och hans inledning bådar inte speciellt gott. Det har blivit 2 förluster och 1 seger på hans tre första matcher. Vinsten kom senast mot Atletico San Luis, en match som de lika gärna hade kunnat förlora och där ett oavgjort hade varit det klart mest rättvisa resultatet.

Leons offensiv räcker inte till mot ett organiserat Tigres och deras defensiv lär inte kunna stå emot firma Gignac - Brunetta. 

Här skiljer det trots allt 14 placeringar mellan lagen, vilket är en rättvis bild av vart dessa lag står, även om Tigres placeringen är aningen dopad.

Tigres vinner och håller nollan @ 2.50, 0.5U. bet365

Tigres -1 Asian Handicap @ 1.88, 1U bet365

Vamosl!

This is the stats tab
This is the post tip