"Nya Sverige" tar emot Albanien i en träningsmatch på Friends arena

Senaste match

Portugal - Sverige 5-2

Olsen - Holm, Hien, Lindelöf, Augustinsson - Svanberg, Cajuste - Kulusevski, Isak, Elanga - Gyökeres

Albanien - Chile 0-3

Strakosha - Hysaj, Mihaj, Djimsiti, Mitaj - Ramadani, Asllani - Asani, Bajrami, Seferi - Manaj

Ja, det var ingen rolig debut för Jon Dahl Tomasson som ny svensk förbundskapten. Sverige gick ut med en offensiv elva och en offensiv idé med hög press. Det gick inte jättebra...
Portugal hittade igenom, mellan och runt Sverige på ett sätt som var direkt pinsamt. Dahl Tomasson ville sätta det nya spelet direkt och inte anpassa sig för mycket efter motståndet och det var väl en fin tanke, men det gav inte mycket. Hemma mot Albanien så får Sverige helt andra möjligheter att vara det drivande laget och då köper jag fullt ut att gå högt och aggressivt. Sveriges backlinje är dock långt ifrån Europas bästa så där finns alltid en risk när de blir utelämnade.

Våga vinna

Albanien är faktiskt klart för EM så på så sätt borde nästan de vara favoriter. Det finns en hel del bra spelare i laget men det är också ganska ojämnt mellan de bästa och sämsta rent meritmässigt. Vi ska inte underskatta dem och överskatta Sverige men jag tror ändå att ett Sverige utan något att förlora, revanschsuget och på hemmaplan med ny tränare kommer skärpa till sig.
Vi har offensiv spets som jag håller högre än Albaniens medan gästerna förmodligen är defensivt vassare på kollektiv basis.
Dahl Tomasson har avslöjat att Emil Forsberg startar liksom Samuel Gustafson. Med en offensiv bestående av Gyökeres, Forsberg, Isak, Kulusevski så har jag svårt att se Sverige gå mållösa ikväll.

SPELTIPS
Jag gillar att Dahl Tomasson vågar spela offensivt och jag tror att Sverige kommer göra en bättre match ikväll än mot Portugal.
Jag spelar en Betbuilder med Sverige vinna och göra första målet i matchen till 1.71 hos Lucky Sports (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip