Speltips: Schweiz rak seger till 1.86 hos ComeOn .

Ett Skottland med kniven mot strupen ska försöka studsa tillbaka efter debaclet mot Tyskland i premiären när man nu ställs mot Schweiz, som i sin tur kommer från en betydligt bättre insats när man besegrade Ungern med 3-1 i sin premiär.

När jag tittar på detta skottska landslag på pappret vill jag tycka att man har ett rätt hyfsat lag med spelare som spelar på rätt hög nivå. Uppenbarligen är man inte speciellt bra, vilket kanske beror på att lägsta nivån på spelarna kanske inte är den högsta. Spelare som Ralston, Hendry och McGregor är nog för svaga för att stå upp på den här nivån, vilket sätter sina spår på övriga spelare.
Premiären mot Tyskland var ett rejält snedsteg. 0.00 i xG över hela matchen är nästan pinsamt dåligt och talar för vilken överkörning detta var. Det röda kortet på mittback Porteous hjälpte knappast, men frågan är om det hade gjort någon större skillnad om man haft 11 eller 10 man på plan.

Schweiz kommer som sagt från en betydligt mycket bättre premiär. En väldigt fin insats mot Ungern som kröntes med en 3-1 seger som var fullt välförtjänt. Jag imponerades rätt stort av Schweiz i den matchen och kan man hålla uppe den nivån under mästerskapet kan man bli jobbiga för de flesta lagen.
Backlinjen med Schär, Akanji och Rodriguez är faktiskt väldigt fin, och med en Granit Xhaka i högform centralt på mittfältet är man starka. Jag imponerades även av offensiven, där man faktiskt har en betydligt mycket bättre bredd än jag trodde.

Schweiz imponerar

Jag landar någonstans i att Skottland nog inte riktigt håller tillräcklig nivå för tillfället. Spelare för spelare håller jag Schweiz som det bättre laget, men också med spelare som känns betydligt mycket mer formstarka för tillfället.

Det är nog inte heller bara att skaka av sig en 5-1 förlust i premiären av EM. Hur mycket man än kommer snacka om att det bara är att hoppa upp på hästen igen är det nog lättare sagt än gjort, och att då möta ett Schweiz fulla av självförtroende och energi tror jag kan bli för tufft.

Jag har svårt att se hur Skottland ska kunna stå emot Schweiz fartfyllda offensiv. Skottlands försvar är i mina ögon alldeles för svagt, samtidigt som offensiven inte känns tillräckligt spetsig för att såra något försvar egentligen för tillfället.

Sett till grundkvalité ger jag Schweiz fördelen i den här matchen, och med lagens första matcher i detta mästerskapet i beaktning tycker jag det raka spelet på Schweiz är fint till 1.86 hos ComeOn !

This is the stats tab
This is the post tip