Toppen mot botten i danska Superligan.

Senaste möten
AGF - Silkeborg 3-4

Silkeborg - AGF 2-5
AGF - Silkeborg 2-1

SUPERLIGAN
3. AGF Århus 22 12 4 6 36:23 40
14. Silkeborg 23 2 6 15 27:50 12

Silkeborg hemma
11 1 2 8 12:24 5

Formen
F, F, O, O, F

Senaste match
OB - Silkeborg 1-1
Horsens - Silkeborg 1-1 (torsk på straffar, cupen)

AGF borta
11 6 2 3 16:11 20

Formen
V, O, V, O, V

Senaste match
AGF - Hobro 0-0
Esbjerg - AGF 1-4 (cupen)

Danska ligan är inne i sin slutforcering innan ligan delas upp i olika typer av slutspelsserier. För hemmalaget Silkeborg har det varit en hemsk säsong som nykomling. Endast tolv inspelade poäng på 23 matcher varav 15 torsk med 27-50 i målskillnad. Svaga papper och på det en skadedrabbat trupp till kvällens match mot tredjeplacerade AGF Århus. Silkeborg spelade dessutom en långkörare i cupen nu i torsdags som gick till straffar. Torsk mot Horsens... Så självförtroendet och benen har fått ta stryk så sent som då. Silkeborg har en livlina i slutspelsserien men skulle ha bättre chans att klara sig kvar om man lämnar sistaplatsen i ligan. Men då är det vinna eller försvinna i dag. Så jag förväntar mig ett Silkeborg som chansar framåt.
Kan AGF utnyttja det? Århus stolthet vill behålla sin tredjeplats inför mästerskapsserien och med tanke på att Bröndby, Nordsjälland och Ålborg alla är hack i häl så är en trepoängare ikväll ett stort steg framåt. Särskilt med tanke på att AGF har både en och två hängmatcher kvar.
AGF har ett gott skadeläge med blott en spelare helt out. William Eskelinen står i kassen så ser ni matchen på tv så är det en spelare att hålla ett extra öga på.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

Silkeborg IF (4-3-2-1): Romo - Crone, Luijckx, Alves Ibsen, Møller - Kaalund, Lesniak, Madsen - Vallys, Moberg - Brumado

Saknar: Milan Massop, Gustav Dahl, Magnus Mattsson, Shkodran Maholli
Osäkra: Mark Brinch, Kees Luijckx.

AGF (4-3-3): Eskelinen - Munksgaard, Tingager, Backman, Højer Nielsen - Blume, Poulsen, Amini - Bundu, Mortensen, Thorsteinsson

Saknar: Jesper Juelsgård
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar AGF Århus till 1.72 hos bet365 (3/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip