Speltips: City vinna och hålla nollan till 1.72.

Manchester City åker till Sheffield för att ta sin tredje raka seger i starten av Premier League, men även för att hålla nollan bakåt intakt. Sheffield United kommer med två raka förluster i ryggen och att då få City som tredje match känns nog inte optimalt.

Efter en premiär där man mycket väl kunde förlorat med 2/3/4-0 mot Crystal Palace lyckades Sheffield United åtminstone spräcka målnollan senast mot Nottingham Forest genom nyförvärvet Gustavo Hamer. Men det har i ärlighetens namn inte sett bra ut alls dessa två första matcher. Inte mycket till offensivt spel alls och defensivt ser det skakigt ut, där Anel Ahmedhodzic har fått en tuff start på säsongen i försvaret.

Manchester City. Ja, vad ska man säga. “Endast” 1-0 senast mot Newcastle, men trots det kändes segern både vattentät och kassaskåpssäker. Försvarsspelet ser bättre ut än det gjorde förra säsongen och man har ännu inte släppt in något mål den här säsongen. Det tror jag inte man gör här heller.

En överkörning ligger i korten

Det har nästan blivit tradition med ett par totala överkörningar i Premier League de senaste åren, och här kan vi mycket väl ha en sådan. Sheffield United ser, tillsammans med Luton Town, överlägset sämst ut hittills den här säsongen. Visst är två matcher ett väldigt litet fönster för analys, men något drastiskt behöver hända om man ska ha någon chans att hänga kvar i år.

Citys trupp känns något mindre bred än vad den gjort tidigare år, men man ser nästan mer självklara ut än tidigare. Phil Foden får äntligen ordentligt förtroende, Rodri fortsätter vara världens bästa sexa och Håland är Håland. Det kommer bli full fart framåt här, och lika stängt bakåt.

Vi har haft fin träff på det här spelet tidigare, och jag gillar det även i den här matchen där ett överlägset City ska stänga ner och köra över Sheffield United. Spelet blir City vinna och hålla nollan till 1.72 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip