Sarpsborg 08:

Det väntar nya tider i semikrisande Sarpsborg. Firma Stefan Billborn/Jocke Björklund har lämnat skeppet för IFK Göteborg och ny tränare i Sarpsborg blir Christian Michelsen, som tidigare varit framgångsrik i Kristiansunds BK, där han bland annat blev nominerad till årets tränare i Norge både 2017 och 2002.

Sarpsborg har haft en blytung period och är näst sist i Eliteserien med 10 poäng på 11 matcher och blott tre segrar så här långt och klubben hoppas på en nytändning under nytt ledarskap. Laget har betydligt mer kapacitet än man fått ut och defensiven har läckt ordentligt på senare tid med 22 insläppta på de 6 senaste matcherna före uppehållet.

Jeppe Andersen är avstängd och Serge-Junior Ngouali och Jo Inge Berget skadade och missar matchen mot Bodö.

Bodö/Glimt:

Har vunnit de tre senaste ligatitlarna och fortsätter vara laget att slå i Norge. Bodö/Glimt toppar tabellen med 27 poäng, samma som tvåan Brann, men visade lite sviktande form före uppehållet med blott en seger på de fyra sista matcherna.

 
Kjetil Knudsens lag har gjort flest mål av alla, 25 och har dessutom ligans bästa defensiv med blott åtta insläppta. Knudsen har dock ett gäng namn på skadelistan, där Omar Elabdellaoui, Syver Skeide, Sondre Sorli, Fredrik Bjorkan, Daniel Basssi, Sondre Brunstad Fet och Runar Espefjord ser ut att missa fredagens match.

Bodö/Glimt får vara på sin vakt mot Sarpsborg som söker nytändning

Bodö/Glimt är Norges bästa lag och är förstås logisk storfavorit mot ett krisande Sarpsborg. Vi lär dock få se någon form av reaktion på tränarbytet och Sarpsborg kan betydligt bättre än man presterat hittills. Låga 1,62 på gästerna känns inte särskilt intressant mot ett revanschsuget och nytändningssökande Sarpsborg på bortaplan. Skrälljobb! Sarpsborg +1 finns till 1,80 hos Hajper .

This is the stats tab
This is the post tip