Champions League-kvalet tuffare vidare och ur ett svenskt perspektiv blir det givetvis extra intressant att följa Rydströms pågar. Jag har dock riktigt in mig på ett gäng andra matcher. Trots bortamark räknar jag med att både Bodö/Glimt och Fenerbahce bjuder upp till dans. Mer tillknäppt blir det troligtvis i Bratislava. Kör vi!


Lille - Fenerbahce: Över 2,5 mål @ 1,98

Tävling: Champions League
Plats: Stade du Hainaut
Tid: 20:30


Förra veckan var det underspel (3,5) som gällde då Fenerbahce var uppe i ringen med Lugano. Då löste Mourinhos mannar biffen med 2-1 hemma i Istanbul. Bortamötet i Lugano slutade 4-3 till turkarna. Mot Lille är det helt andra odds på över/under och här är det överspelet som faller mig i smaken. Mourinho är som bekant en taktiker av Guds nåde som först och främst prioriterar försvarsspelet. Således kan vi nog räkna med att turkarna primärt kommer att ligga rätt i positionerna på Stade du Hainaut (neutral plan). Med det sagt har Mourinho en otroligt vass offensiv att tillgå. Spelare som Ünder, Tadic och Mor kan hitta på saker på egen hand och i fronten finns en för stunden sylvass Dzeko. Nu ska dessutom nyförvärvet Saint-Maximin vara redo för debut. 

Gabriel Gudmundsson och hans Lille har i sin tur fått in Bruno Génésio på tränarbänken, som tidigare spelat en attraktiv fotboll med Rennes. LOSC snittade 2,5 mål per match i Ligue 1 förra säsongen och målmannen Jonathan David, som har gjort 43 ligamål de två senaste åren, finns fortfarande kvar i klubben. 

Summa summarum tycker jag att marknaden underskattar målmöjligheter i Valenciennes något. Runt dubbel deg klickar jag över 2,5 mål.

 

Slovan Bratislava - Apoel: Under 2,5 mål @ 1,70

Tävling: Champions League
Plats: Tehelné pole
Tid: 20:30 (onsdag)


Slovan Bratislava fick verkligen full utdelning mot Celje. Slovan vände hem till Slovakien med ett 1-1 i bagaget och vann hemmareturen med hela 5-0, till stor del tack vare att Celje åkte på en utvisning redan efter 16 minuter spel. Strelec, Mak, Kucka och company skapade dock under 2,00 i xG. Mot ett tajt och disciplinerat Apoel tror jag det blir en mer stängd matchbild, åtminstone i det första mötet. 

De cypriotiska lagen är generellt sett målsnåla och Apoel är inget undantag. Gästerna från Nicosia vann den cypriotiska ligan i fjol tack vare ett solitt försvarsspel. Det blev blott 24 insläppta mål på 36 matcher – snittade 1,9 mål per match i snitt. Det var också försvarsspelet som lade grunden för avancemanget mot Petrocub (sammanlagt 2-1) i den förra kvalomgången. Apoel lirade sex matcher i Conference Leauge-kvalet den gångna säsongen och ingen av dessa matcher innehåll mer än tre mål. 

Trots att Slovan har en väldigt namnstark och erfaren offensiv har jag ändå svårt att se detta spåra ur målmässigt. Apoels styrkor sitter i defensiven och i Bratislava tror jag inte att öborna kommer att bjussa på några ytor. Priser runt 1,70 på under 2,5 mål känns generöst.

 

Jagiellonia Bialystok - Bodö/Glimt: Över 2,5 mål @ 1,79

Tävling: Champions League
Plats: Bialystok City Stadium
Tid: 20:45 (onsdag)


Bodö/Glimt fortsätter att göra underverk. Det gulsvarta superlaget från Nordnorge körde över lettiska RFS med 7-1 i den förra rundan och hemma i Norge toppar Bodö Eliteserien med klar marginal. I helgen blev det seger med 4-2 hemma mot Haugesund, detta trots att Kjetil Knutsen inledde matchen med ett par nyckelspelare på bänken, bland annat målskytten Kasper Hogh. Knutsens mannar lirar alltid en attraktiv fotboll och med råg i ryggen har jag svårt att se Knutsen frångå sitt spelsätt i Polen. 

Det är dock ingen enkel match som väntar Nordens bästa lag. Jagiellonia blev polska mästare i fjol, till stor del tack vare en sylvass offensiv. Jagiellonia har även inlett den här säsongen i vinnande stil – fem raka vinster. Polackerna slaktade litauiska Panevezys i den förra omgången med sammanlagt 7-1 där spanjoren Jesus Imaz var på en helt egen nivå. 33-åringen, som varit en pålitlig poängmakare i Polen under flera år, gjorde även mål och assist i helgens ligaseger mot Stal Mielec. 

Jagiellonia gjorde överlägset flest mål i Ekstraklasa den gångna säsongen och snittade då 3,6 mål per match i snitt. Då ett offensivt drillat Bodö/Glimt kommer på besök ska det finnas goda målchanser åt båda hållen. Över 2,5 mål till 1,79 känns riktigt fint.

 
Trippeln

Lille - Fenerbahce: Över 2,5 mål @ 1,98
Slovan Bratislava - Apoel: Under 2,5 mål @ 1,70
Jagiellonia Bialystok - Bodö/Glimt: Över 2,5 mål @ 1,79

Totalt odds: 6,03


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip