CL-kvalet och herrarnas OS-turnering fyller upp tisdagens trerätters. Att det ska bli ett nytt målfyrverkeri för José Mourinhos turkar känns verkligen inte givet. Det känns inte heller självklart att Frankrike ska köra över Nya Zeeland med några tennissiffror. Förhoppningsvis trillar istället målen in i Nantes där israelerna är all in. Vi kör!


Fenerbahce - Lugano: Under 3,5 mål @ 1,72

Tävling: Champions League-kval
Plats: Fenerbahçe Sükrü Saracoglu Spor Kompleksi
Tid: 19:00


Fenerbahce gjorde mål på allt då de fick med sig 4-3 från schweiziska Thun förra veckan. Dzeko (tre mål) var outstanding och turkarna lyckades göra fyra baljor på strax under 2,00 i xG, trots en straff. Cynikern Mourinho kan dock knappast har varit speciellt nöjd med tre baklängesmål. “The Special One” är som bekant en pragmatisk coach och hans lag brukar sällan bjuda på några ytor bakåt. Med tanke på att Fener har ett resultat att spela på räknar jag med att turkarna blir mer avvaktande i returen. 

Lugano kommer förr eller senare att behöva gå framåt, men för att schweizarna ska lyckas vända på steken i Istanbul krävs ett så gott som felfritt försvarsspel. Schweizarna bjöd bokstavligen talat på två mål i Thun men här kan jag inte tänka mig att Mattia Croci-Tortis mannar agerar lika slarvigt i försvarsspelet och uppbyggnadsfasen. 

Jag tror varken att Mourinho eller Croci-Tortis kommer att ha några problem med att detta tickar 0-0 en bit in i matchen. Sammantaget tycker jag att priserna på överspelet har blivit lite väl nedtryckta. Under 3,5 mål till 1,72 spelas.

 

Nya Zeeland - Frankrike: Under 3,5 mål @ 1,78

Tävling: OS
Plats: Stade Vélodrome
Tid: 21:00


Värdnationen Frankrike har satt sig i ett gyllene läge inför den sista omgången av Grupp A. Offensiven med Mateta, Lacazette och Olise har sett väldigt fin ut och Toulouse-keepern Restes har hållit tätt bakåt mot både Guinea (1-0) och USA (3-0). Thierry Henrys gäng toppar således gruppen på full och i den sista omgången räcker det med ett kryss för att säkra gruppsegern. 

Skulle Frankrike gå upp i en ett- eller tvåmålsledning, vilket är väldigt troligt, har Henry alla möjligheter att vila några av sina stjärnor. Detta gör att jag instinktivt blickar mot underspelet. Nya Zeeland är verkligen inget extra. 2-1-segern mot Guinea var rätt oförtjänt och i 1-4-förlusten mot USA hade inte OlyWhites mycket att sätta emot. 

Att Frankrike inte nödvändigtvis behöver vinna den sista matchen kommer påverka matchbilden på Vélodrome. Om Henry får möjligheten att spara en del krut inför slutspelet så lär det utnyttjas. Att det här ska rinna iväg målmässigt känns således långt ifrån givet. Under 3,5 mål till 1,78 hugger jag.

 

Israel - Japan: Över 2,5 mål @ 1,80

Tävling: OS
Plats: Stade de la Beaujoire
Tid: 21:00


Japan har seglat upp som en stark medaljkandidat efter 5-0 mot Paraguay och 1-0 mot Mali. Gruppsegern är i praktiken säkrad och i den sista omgången mot Israel har bossen Go Oiwa möjligheten att lufta truppen. Detta öppnar såklart upp möjligheterna för Israel, som är piskade att vinna för att ge sig själva chansen att nå slutspelet. 

Israel har ett väldigt ungt landslag som innehåller en hel del spelare som tog brons i U21-VM 2023. Israelerna har spelat med väldigt mycket energi och passion och skapat över 3,00 i xG på två matcher, men bakåt är det inte mycket som har stämt. I 2-4-förlusten mot Paraguay noterades sydamerikanerna för drygt 30 målchanser och närmare 4,00 i xG. 

Vad vi får se för typ av Japan är svårt att veta. Israel måste däremot ta tre poäng för att avancera och detta ska kunna öppna upp matchen. Över 2,5 mål till 1,80 känns alldeles för högt i min bok. Vaknar japanerna på rätt sida kan de kunna lösa linan på egen hand.

 
Trippeln
Fenerbahce - Lugano: Under 3,5 mål @ 1,72
Nya Zeeland - Frankrike: Under 3,5 mål @ 1,78
Israel - Japan: Över 2,5 mål @ 1,80

Totalt odds: 5,51


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

This is the stats tab
This is the post tip