Speltips: Under 2,5 mål i matchen @ 1,80 - X3000 -

Hemmalaget Real Sociedad imponerar inte alls för stunden. Efter derbyförlusten mot Athletic Bilbao vann man tre raka (två i cupen och en i ligan) men utan att glänsa. Avslutade Januari med 0-0 mot Vallecano och sedan följde fyra matcher i följd utan nätkänning. Hamnade senast mot Mallorca i tidigt underläge men kunde krångla sig till en 2-1 vinst. Tyvärr hamnade domaren i fokus då han skickade upp ostskivan två gånger på stopptid i första halvlek till Mallis försvarare Antonio Raillo. Med en man mer en halvlek kunde inte Sociedad undvika att vinna.

En anledning till att det går trögt för laget från San Sebastian är att många spelare befinner sig på frånvarolistan. Aritz Elustondo, Aihen Munoz, Kieran Tierney, Alvaro Odriozola, Martín Merquelanz och Carlos Fernández är alla borta sedan tidigare. Hamari Traore och Takefusa Kubo lirade 90 minuter senast men ser också ut att missa här. Stjärnan Mikel Oyarzabal har stått över de fyra senaste och ska testas sent. Tränare Imanol Alguacil har en hel del att pussla med för att få ihop en slagkraftig elva.

Sociedad ligger fortfarande på Europaplats i La Liga men flera lag bakom är formstarka och det skiljer bara en pinne till närmast jagande Real Betis.

Har bra läge att ta sig till final i Copa del Rey efter 0-0 borta mot Mallorca i första matchen, så ska man 27/2 försöka vinna hemma. Så klart lite extra motivation i den matchen då ärkerivalerna Athletic Bilbao har bra slagläge att bli motståndarna i finalen efter 1-0 i Madrid i den andra semi-finalen.

Fyra av lagens fem senaste har slutat under 2,5 mål

Villarreal är obesegrade i fem raka. Dessvärre har fyra av dessa matcher slutat med kryss. Ironiskt nog var det i den på pappret svåraste matchen man vann när Barcelona besegrades med 5-3 på bortaplan. Övriga matcher har slutat 1-1 eller 0-0. Så det känns som att Villarreal behöver en danspartner för att det ska svänga. Det fanns rätt bra förutsättningar senast, då Getafe stod för motståndet men trots mängder av chanser stannade det vid 1-1.

Även Villarreal har sin beskärda del av skador. Juan Foyth, Alejandro Baena, Ramon Terrats, Denis Suarez, Alfonso Pedraza, Yeremy Pino och Alexander Sörloth ser alla ut att missa matchen.

Har Gerard Moreno som största hotet framåt men bara ett mål på de sex senaste är inte så jätteskrämmande läsning för motståndarna. Nye Bertrand Traore (a, Aston Villa) hoppade in senast och fick några minuter. Kan få mer speltid här och är rätt snabb så kan skapa lite oreda för motståndarna.

När det gäller matchodds så känns hemmalaget lite väl stora favoriter så vi provar underspel i matchen. Villarreal har som sagt lirat under 2,5 mål i 4 av de 5 senaste och Sociedad har samma stats. under 2,5 mål i 4 av de 5 senaste. Sociedad har nog lite tankar på cupmatchen och Villarreal vill gärna ha med sig en pinne från den här svåra bortamatchen. Offensiva skador i båda läger är också en faktor att ha i åtanke. Kämpa målisar och håll nollan!

Spelet sitter om det blir max två mål i matchen.