Speltips: Båda lagen gör mål i matchen @ 1,87 - Coolbet -

Real Betis och Celta Vigo inleder omgång 31 i La Liga under fredagskvällen.

Real Betis har haft en riktigt tuff period på slutet. Utslagna ur Europa Conference League av Dinamo Zagreb (0-1 hemma och 1-1 i Kroatien) och i ligan, fyra raka förluster. Hade tidigare under säsongen endast fyra förluster, så hälften av alla nederlag kom under Mars-månad. Får se om April blir bättre för Manuel Pellegrinis "Heliopolitanos". Är sju poäng från Europaplats och målskillnaden (36-36) är nu plus minus noll.

Skadeläget allt ljusare då Hector Bellerin fanns på bänken senast medan Abner kunde medverka efter skada / bänkplats näst senast. Har även Isco åter så nu endast Marc Roca, Youssouf Sabaly, Marc Batra och Cedric Bakambu som inte ser ut att kunna medverka. Hetlevrade Osasuna-förvärvet Chimy Avila har bara spelat sex matcher för klubben men redan dragit på sig fyra gula och ett rött kort.

Trots den dystra formen så har det funnits leverans på sina håll. Pablo Fornals och Willian Jose har sett bra ut framåt och Aitor Ruibal gör det bra när han får chansen även om det inte alltid är på hans favoritposition.

Celta bör ta chansen och våga gå för seger

Celta Vigo slåss i botten av La Liga och har allt i egna fötter inför de åtta avslutande omgångarna. Kan troligen till och med kosta på sig en förlust och ändå hänga kvar då avståndet ned till Cadiz är tre poäng och fem plusmål. Endast en förlust på de fem senaste och den kom mot ligaettan Real Madrid. Tagit viktiga poäng mot "rätt" motstånd som bottenkollegorna Cadiz, Almeria, Sevilla och Vallecano.

Har samma stats borta som hemma. Tre vinster, fem oavgjorda och sju förluster men marginellt bättre målskillnad utanför Vigo.

Sett till truppen bör man inte åka ur då det finns lag med betydligt svagare manskap. Anfallsuppsättningen med Iago Aspas, Jonathan Bamba, Jörgen Strand-Larsen och Anastasios Douvikas är inte så tokig men den som imponerat mest på slutet är 20-årige Hugo Alvarez som man flyttat upp från b-laget och varit bäst på planen i de två senaste matcherna. Inga poäng ännu men det kan komma en assist eller mål redan här.

När det gäller lagets svenskar så är Williot Swedberg skadad medan Carl Starfelt klev av i halvtid mot Rayo Vallecano och ska testas sent här. Även backen Javier Manquillo och rivjärnet på mitten Renato Tapia måste bevisa fysen innan det bestäms om de ska finnas med i matchtruppen eller icke. Mihailo Ristic, Joseph Aidoo, Luca de la Torre och Carlos Dotor de övriga som farbror doktorn har under uppsikt för tillfället gällande Claudio Giraldez mannar. Är det inte Rafael Benitez som tränare Celta tänker ni, svaret är nej då han fick foten efter 0-4 i baken mot Real Madrid och b-lagstränaren Giraldez tog över.

Trots Betis svaga form har fyra av de fem senaste har gått över 2,5 linan och då har båda lagen gjort mål. Celta lite mer försiktiga framåt men med ny tränare, behov av att utöka avståndet till Cadiz under strecket och vetskapen att Betis både släpper in och gör många mål så bör man gå framåt och inte tänka defensivt. Hellre våga ta chansen att vinna typ 3-2 än att satsa på 0-0 och åka dit på ett baklängesmål i slutet.

Vi testar båda lagen gör mål och hoppas att Betis fortsätter med målrika matcher, med mål både framåt och bakåt! Kör även lillpengen på Hugo Alvarez målskytt @ 13,00 - Expekt -
This is the stats tab
This is the post tip