Speltips: Under 4,5 mål i matchen + Rennes över 1,5 kort @ 1,97 - Bethard -

Ligue 1 är inne i sjätte omgången och under fredagsaftonen reser Rennes till huvudstaden för möte mot PSG.

Fyra raka trepoängare i ligan samt vinst i Champions League över Girona hade PSG, innan segertåget senast saktade in när Reims fick 1-1 på sin hemmaarena. Var en ganska jämn historia om vi bortser från bollinnehavet som PSG vann med 78% - 22% men det gäller att göra något konstruktivt med trasan och inte bara rulla runt den mellan sig. Var lite samma sak i Champions League mot Girona. Mycket boll men när väl avslut kom så stod ofta någon motståndare i vägen.

Har som bekant tappat Kylian Mbappe till Real Madrid och inte heller någon Leo Messi eller Neymar är kvar i klubben så är väl första gången på länge som det inte finns något riktig superstar i klubben. Har så klart fortfarande bra lirare och besegrar de flesta inhemska motståndare men inte helt glasklart att det kommer funka i Europa mot de bästa lagen. Har fått tuffa motståndare som Arsenal (som man ska möta redan på tisdag kommande vecka), Atletico Madrid, Man City och Bayern Munchen på sin lott.

Har till denna match en rätt diger skadesituation. Förstekeeper Gianluigi Donnarumma är borta och nye Matvey Safonov får vakta buren för tredje matchen i rad. På backsidan saknas Nuno Mendes, Presnel Kimpembe och Lucas Hernandez. Mittfältaren Vitinha är osäkert till spel pga fotproblem och framåt har fysteamet fullt upp med att ta hand om Marco Asensio, Goncalo Ramos och Desire Doue. Den sistnämnde är ny från dagens motståndare och kommer så klart försöka övertyga både kroppen och tränare Luis Enrique att han kan medverka.

Rennes står upp bra men plockar minst två ostkivor?

Rennes avslutade förra säsongen svagt och blev inte bättre än tia i Ligue 1. En anledning var nog att orken tröt lite på slutet efter att man kombinerat ligan och Europa League-spel. Blev tvåa i sin Europa League-grupp bakom Villarreal. Hade Maccabi Haifa och Panathinaikos bakom sig som man besegrade både på hemma och bortaplan. I sextondelen blev det torsk borta mot Milan med 0-3 och då hjälpte inte segern hemma med 3-2 till att ta sig vidare.

Har öppnat den här säsongen med två segrar, ett kryss och två förluster. 3-0 både mot Lyon och Montpellier så när Rennes har dagen och spelet funkar så är laget bra. Hade oflyt senast då Lens kvitterade i 90+6 på sitt blott andra skott på mål i matchen.

Kunde tyvärr inte behålla Benjamin Bourigeaud som lockades av ett fett lönekuvert från Al-Duhali i Kuwait. Mittfältaren Enzo Le Fee packade också väskan efter bara en säsong och är nu i Roma. Tyska succélaget Leverkusen snappade upp backen Jeanuel Belocian och anfallaren Martin Terrier men det största tappet är nog ändå blivande storanfallaren? Desire Doue som vi redan nämnt nu finns i PSG.

Satsat en hel nordiskt gällande nyförvärv. Leo Östigård (b, Napoli), Glen Kamara (m, Leeds), Henrik Meister (a, Sarpsborg) och Albert Grönbaek (a, Bodö/Glimt) finns nu alla i Rennes organisation. Hans Hateboer (b, Atalanta) och mittfältaren Jota som lämnade arabvärlden efter bara dryga året är också nya hos Rennes.

Nu är Jota skadad och kan inte medverka. Det samma gäller Real Salt Lake-nyförvärv Andres Gomez och försvararen Alidu Seidu, men inte alls samma trassel som hos dagens värdlag.

Förra säsongen stod Rennes upp bra i mötena med PSG. 1-0 till parisarna i cupen, 1-1 slutade ligamötet när PSG hade hemmaplan och i Rennes blev det 3-1 till PSG.

Har även den här gången en känsla att Rennes kan stå upp rätt bra och kommer prova en betbuilder i matchen där följande kombo spelas. Under 4,5 mål i matchen + Rennes över 1,5 kort i matchen.

Tror inte att det blir någon målfest och PSGs motståndare brukar ta 2-3 kort och Rennes är ungefär på den nivån i sina matcher. 2, 4, 2, 1, 2 är kortstats så här långt och här lär det bli hårt jobb för gästerna.

This is the stats tab
This is the post tip