Speltips: Östersund vinner matchen till 1.81 hos Unibet

______

Norrlandsderby under lördagen där ett favoritbetonat Östersund ska ta sig an GIF Sundsvall som är i en betydligt tuffare situation. Hemmalaget ligger på sjätte plats i tabellen medan Giffarna hittar vi på plats 12. Däremot så skiljer det enbart tre poäng mellan lagen så än kan allt hända under hösten. Det råder däremot inga tvivel om att Östersund ser spelmässigt bättre ut och har varit jämnare i sina prestationer, men kanske kan Sundsvall vakna till liv nu när det är derby?

Östersund
Senaste match:
Gefle - Östersund 2-2
xG: 1.28-1.29
Skott/Skott på mål
6/2 - 11/4
Ren och skär kross från Östersund i första halvlek och det såg ut att gå mot en komfortabel seger. I andra kändes det ännu mer bekvämt med ett tidigt 2-0-mål. Men på något sätt tog sig Gefle in i matchen och det blev skakigt mot slutet där Gefle fick in kvitteringen. En missräkning för Östersund som lär vara revanschsuget i derbyt.

GIF Sundsvall
Senaste match:
GIF Sundsvall - Örebro 2-2
xG: 2.66 - 3.15
Skott/Skott på mål
18/7 - 19/8
Ett stort steg framåt av GIF Sundsvall som gör en bra match mot Örebro. Första halvlek har Örebro övertag och Sundsvalls backlinje har problem med gästernas kombinationsspel och Örebro har 1-0 i paus. Andra halvlek rycker Sundsvall verkligen upp sig, det kändes som det måste varit ett brandtal i omklädningsrummet. Hemmalaget vände på matchen och hade även läge för att punktera matchen men där Örebro gör kvitteringen på den sista sparken. Oerhört tungt.

Avstängd:
Mykola Musolitin (Östersund)


Övrigt: Varit en del snack om Moonga Simba och att Brann vill ha tillbaka honom. Än är inget beslut taget men Simba har gått ut i media att han vill lämna Sundsvall.

Ett starkt Östersund fortsätter att ha övertag på GIF Sundsvall?

Östersund har en väldigt bra första halvlek att ta med sig medan GIF Sundsvall har en väldigt bra andra halvlek att ta med sig. Det råder dock en mycket högre stabilitet i hemmalaget och med vikten av hemmaplan ska de också ha goda chanser att ta tre poäng. De senaste mötena lagen emellan har varit flertalet vänskapsmatcher men också seriematch där Östersund visade från början till slut att de har högre kvalitet än Sundsvall. Med sin höga press och fysik så har de bra övertag mot Sundsvall som inte direkt imponerat i det raka spelet där det känns som Hallenius och Engblom mest sprungit i det tomma intet. Tror vi får se en ny seger här för Östersund.

Speltips: Östersund vinner matchen till 1.81 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip