Speltips: Skövde +1.5 till 1.88 hos Unibet

________

En otroligt viktig match för båda lagen ska spelas under fredagskvällen. Östers IF behöver en seger för att kunna hänga på de andra lagen i toppen om allsvenskt avancemang medan Skövde AIK som är sist i tabellen behöver poäng för att ens ha en chans att klara sig kvar. Fokuset i veckan har mest handlat om hur Visma Arenas hybridgräs ska vara redo för spel eller inte. Sedan kom sedan beskedet att planen är godkänd, men huruvida kvaliteten är låter jag vara osagt. Från supporterhåll hos Öster så känns det lite som att detta är tränare Tufas sista chans som tränare, blir det inte en vinst mot Skövde så känns det som andra alternativ på tränarposten är lägligt om säsongen ska kunna räddas.


Senaste match:
Örebro - Öster 1-1
xG: 1.21 - 0.55 Wyscout
Skott/Skott på mål
14/5 - 8/2

En match där Öster började piggt och tidigt gjorde 1-0. Därefter var det mycket försvarsspel det handlade om. Det blev ängsligt och alldeles för försiktigt om poängen att de glömde bort spela sitt spel. Örebro tog över mer och mer och kunde tillslut få in sitt kvitteringsmål och borde nog även gått segrande ur matchen. Glädjeämnena var få, men i alla fall så fick Manasse Kusu välbehövliga 90 minuter som har varit till och från under en stor del av hösten.

Senaste match:
Skövde AIK - GAIS 0-0
xG 0.93 - 2.24
Skott/skott på mål
14/3 - 23/2

En svängig match där undertecknad trodde på mål. Det blev också stora chanser åt båda håll och det borde nog ha blivit utdelning, men istället fick lagen dela på poängen. Tobias Linderoth var mycket nöjd med att Skövde hittat tillbaka till identiteten med passionen, kontrollen och även skapade ett par större chanser som skakade om GAIS.

I trupperna har inte hänt så mycket inför denna match. Yoann Fellrath lämnade Skövde för Utsikten tidigare. Tränaren Tobias Linderoth sägs vara jagad av Varbergs BoIS som deras nya huvudtränare.
I Öster ryktas vänsterbacken Sigurgeirsson till Hammarby medan Månz Berg är avstängd. Ersätts av John Stenberg som haft en lite tuffare sejour denna gång i Öster.

Skövde lyckas stänga ner Öster och hålla siffrorna nere?

Givetvis har Öster stora chanser att vinna mot ett av de svagaste lagen i serien. Men det var längesedan Öster satt ihop under 90 minuter och bara spelade av en match. De har ofta svårt att stänga igen eller punktera en matchbild när defensiven inte varit att lita på. Andra topplag som till exempel Västerås SK som varit genomgående betydligt mer stabila och spetsiga stängde med en -1.25 lina mot Skövde, för någon omgång sedan. Nu är det en -1,5-lina på Öster vilket lockar mig till Skövdesidan. Öster är nog väldigt måna om poängen här och spelar mer safe mot ett Skövde som är oerhört starka på fasta situationer och kan skapa situationer in i det sista. Ska vi säga 2-1 Öster?


Speltips: Skövde +1.5 till 1.88 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip