Ett ungt och sårat Örebro SK mot ett stabilt Varberg. Här är mitt speltips

Superettan
12. Varberg 3 1 0 2 3:3 0 3
16. Örebro 3 0 0 3 1:5 -4 0

Senaste matcher

Örebro - Skövde 0-1
Sandviken - Örebro 2-1
Öster - Örebro 2-0

Påhlsson - McCue, Crona, Bergmark - Valgeirsson, Barsoum, Shlimon, Backman, Björnstad - Saeid, Holmberg

Brage - Varberg 1-0
Varberg - Öster 1-2
Varberg - Östersund 2-0

Andersson - Lindner, Dahlström, Zachrisson, Sverrisson - Tokich, Vidjeskog - Kurochkin, Edlund, Bjerkebo - Bitiqi

ÖSK känns tunna i år

Behrn Arena i Örebro bjuder in till Superettanmåndag mellan ÖSK och Varberg. Ett ÖSK som fått sämsta möjliga start med tre torsk på tre matcher, och som dessvärre för dem var som mest utspelat i den senaste matchen. I premiären mot Skövde borde man nog ha tagit minst en pinne, förlusten borta mot Sandviken var inte urusel i alla fall men nu senast var man rätt utspelade och tog inte de få chanser man själv hade. Främst genom Kalle Holmberg. För det är han som bär det här unga laget på sina axlar. ÖSK går igenom ett ekonomiskt stålbad till viss del och har tvingats satsa ungt och tunt. Nu när Simon Kroon gick sönder fallerade mycket av det offensiva hotet längs kanterna för det är tyvärr så för ÖSK:s del att många verktyg saknas. Holmberg är seriens kanske bästa anfallare men han ska ju få bollen i bra lägen också. ÖSK har många unga duktiga passningsspelare men få spelare med X-factor och som är löpstarka med boll.
Försvarsuppsättningen är verkligen inget att hurra för och tappet av David Seger på mitten är kännbart i form av stabilitet och erfarenhet. Nej, jag är oroad för ÖSK:s skull.

Varberg är däremot ett betydligt bättre rustat lag för den här nivån. Redan i somras sålde man av och dumpade spelare för att förbereda sig för spel i Superettan. Smart drag även om det där och då kändes som man gav upp chansen att hänga kvar i Allsvenskan. Tobias Linderoth som tränare är en man som visat prov på att han kan sätta organisation och räds inte att beordra laget att vara cyniska för att vinna hem poängen. Mycket stor fördel i Superettan att ha det inpräntat i spelarnas huvuden. Efter två tajta förluster så fick man äntligen vinna efter en extra fin match av Bjerkebo, som är en av seriens bästa spelare. Varberg har både spets, rutin och bredd så det gäller "bara" att få ihop allting. Då tror jag att de definitivt kan vara med och slåss i toppen av tabellen.

SPELTIPS
ÖSK känns inte på Varbergs nivå i form av både spets och självförtroende just nu. Jag spelar Varberg asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till fina 2.00 hos Betinia (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip