Väldigt spänt möte mellan två lag som behöver vända sina trender omgående. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Landskrona - Örebro 0-0

Örebro - Landskrona 4-0
Landskrona - Örebro 3-2

Superettan
2. Landskrona 24 12 6 6 37:26 11 42
10. Örebro 24 7 7 10 29:30 -1 28

ÖSK hemma
12 6 4 2 19:10 9 22

Formen
F, O, F, V, O

Senaste match
Oddevold - Örebro 0-0

Senaste elva: Påhlsson - Bergmark, Hansemon, Modig, Kroon - Valgeirsson, Andersson, Crona, Saeid - Holmberg, Yasin

Landskrona borta
12 6 3 3 19:12 7 21

Formen
F, V, O, F, F

Senaste match
Landskrona - Helsingborg 0-1

Avstängda: Max Nilsson, Edi Sylisufaj

Senaste elva: Kaddoura - Nilsson, Bruzelius, Andersson, Rahmani - Karlsson, Egnell, Dzabic - Sundberg, Sylisufaj, Sachpekidis

Vingklippt Örebro?

Örebro SK klarade med nöd och näppe en poäng borta mot nykomlingen Oddevold och Landskrona Bois föll i det stekheta Skånederbyt mot Helsingborg. ÖSK håller på allvar att bli indraget i nedflyttningsstriden och pressen är enorm. Landskrona såg mer eller mindre ut att vara klart för Allsvenskan men håller på att choke:a ordentligt efter en mycket svag höst.
Och vi har intressanta faktorer att följa inför matchen också. Landskrona saknar sin bäste anfallaren Sylisufaj på grund av avstängning medan Nerikes Allehanda basunerade ut en riktigt jobbig rubrik för alla ÖSK-fans på torsdagen:
"Ny smäll: Stjärnorna riskerar missa nyckelmatchen"

Det handlar alltså om att både Kalle Holmberg och Ahmed Yasin mycket väl kan missa matchen. Den ene fick feber på torsdagsmorgonen och den andre har problem med sitt lår... Inte nyheterna som ÖSK-fansen önskade direkt. Utan den duon är ÖSK riktigt uddlöst på pappret måste jag säga. Samtidigt har Bois sina bekymmer och mentala spöken som måste ha smugit sig in under hösten. Nu tycker jag inte att Bois var särskilt dåligt i derbyt mot HIF utan det var mer att mål avgör matcher där.

Med allt detta sagt tycker jag att Landskronas spelmässiga trend är på uppåtgående igen. Det var en svidande förlust senast men prestationen var rätt bra. ÖSK var riktigt dåliga och kan tacka sin målvakt och fru Fortuna mot Oddevold. Bois har sitt spel och sin identitet medan ÖSK nu försöker förändra för att säkra kontraktet, med en tränare som jag inte tror att spelarna har ett jättestort förtroende för. Nej, jag tycker att värdet finns på gästerna som ändå ligger tvåa i Superettan av en anledning. Sedan är ett kryss inte helt värdelöst för båda lagen så därför väljer att spela Bois med liten livrem.

SPELTIPS

Jag spelar Landskrona draw no bet till 2.08 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip