På Johan Cruijff Arena har vi ett gigant möte när stormakterna Nederländerna och Spanien möts i en vänskapsmatch. Marknaden anser att det är ett öppet möte och det är jag beredd att hålla med om. Det är svårt att förutspå vinnaren då Nederländerna är på jakt efter sin första seger med en ny förbundskapten medan spanjorerna är aldrig lätta att slå. Däremot är båda lagen väldigt vassa i sina offensiv så chansen är stor till att detta blir en underhållande fotbollsmatch med mål från båda sidorna.

Egentligen var det fyra matcher sedan Nederländerna vann en match senast, som då spelades mot Polen hemma i Nations League. Förbundskaptenen Ronald Koeman hoppade av uppdraget strax därefter och Frank de Boer har fått leda Nederländerna i tre matcher som har slutat 0 - 1 mot Mexiko, mållöst mot Bosnien och 1 - 1 borta mot Italien. Nederländerna har ett stort avbräck i mittbacken Virgil van Dijk men till det positiva hör att de skapade väldigt många lägen senast mot Italien.

Spanien är ute efter revansch, efter att ha förlorat den senaste matchen med 0 - 1 borta mot Ukraina. Förvisso är det lite oroväckande att Spanien har bara nätat en gång på de tre senaste matcher, men detta är knappast något som brukar hålla i sig länge, med tanke på kvalitéerna som finns i truppen. Även om Spaniens prioritet är de kommande Nations League matcherna mot Schweiz och Tyskland så tar de alla matcher på allvar och vill gärna studsa tillbaka efter en besvikelse som senast mot Ukraina.

Båda lagen har haft en svajig form och inte riktigt kommit upp till deras höga standard. Nederländerna är på jakt efter sin första seger med en ny förbundskapten medan Spanien vill hitta tillbaka till det vinnande spåret. Jag räknar med att båda lagen kommer att gå för en seger i matchen och med tanke på vilka offensiva krafter det finns tror jag starkt på mål från båda nationer.

Speltips Nederländerna - Spanien:
Båda lag gör mål - odds 1.72 hos bet365 .

---
Bekräftad startelva - Nederländerna:
Marco Bizot, Hans Hateboer, Joel Veltman, Nathan Ake, Owen Wijndal, Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Steven Berghuis, Luuk de Jong & Memphis Depay.

Bekräftad startelva - Spanien:
Unai Simon, Jose Gaya, Inigo Martinez, Eric Garcia, Hector Bellerin, Sergio Canales, Rodri, Koke Resurrección, Marco Asensio, Alvaro Morata & Gerard Moreno.
---

This is the stats tab
This is the post tip