Napoli:

Regerande italienska mästarna fortsätter att ha en riktigt märklig säsong. Senast blev det förlust borta mot bottenlaget Empoli och det är svårt att komma ifrån hur förbluffande det är att se ett mer eller mindre identiskt lag likt det som var så överlägsna i fjol stå för så svaga prestationer. Höjden finns dock otvivelaktigt i truppen och Napoli lär vara revanschsugna på att studsa tillbaka inför hemmafansen på San Paolo.

Napoli är nu åtta i Serie A, med fem poäng upp till Atalanta på sjätteplatsen och nio poäng efter söndagens motståndare Roma på femteplatsen.

Tränare Francesco Calzona har annars ett skadefritt lag utan frånvarande spelare inför det här mötet.


NYHET! Megabonus från Campobet →

Roma:

Roma har matchats rejält hårt de senaste veckorna och har den här veckan redan spelat två matcher. I måndags blev det nederlag, 1-3, hemma mot starka Champions League-konkurrenten Bologna och under torsdagen spelade man på nytt. I Giallorossi behövde dock bara spela 18 minuter mot Udinese, efter att matchen som spelades för två veckor sedan bröts efter att Romas Even N’Dicka kollapsat på planen. Roma såg dock till att säkra tre tunga poäng när Bryan Cristante slog till sent in på tilläggstiden.

På torsdag väntar dock den första Europa League-semifinalen mot Bayer Leverkusen, vilket Daniele De Rossi förstås måste ha ett öga på. De Rossi är redan utan avstängda duon Leandro Paredes och Diego Llorente, och det kan säkerligen bli ytterligare rotation med tanke på kommande veckor. Även Chris Smalling ser ut att missa matchen i Neapel. N’Dicka har återvänt precis till träningsplanen, men är inte redo att återgå till matchtruppen. Romelu Lukaku ser också ut att vara indisponibel och De
Rossi lär inte ta några onödiga risker med belgaren med viktiga EL-semin runt hörnet.

Kan Napoli studsa tillbaka?

Napoli imponerar inte och förlusten mot Empoli senast var ett nytt bottennapp. Det var dock på bortaplan och hemma i Neapel ska väl hemmafansen kunna få fram en bättre prestation från ett helt skadefritt Napoli, med en trupp som håller betydligt högre kvalitet än vad man får ut. Roma har matchats hårt mot slutet och har viktiga matcher mot Leverkusen runt hörnet, och dessutom några avbräck, så även om varenda Serie A-poäng är mycket viktig så vore det inte konstigt om Romas fokus kanske inte fullt ut ligger på att resan hem från Neapel med tre pinnar, utan att kommande utmaningar stör. Kanske är det dags för en insats där Napoli kommer upp i nivå? Raka ettan finns till dubbla pengarna hos Quick Casino.
This is the stats tab
This is the post tip