Borussia Mönchengladbach:

Efter en tung säsongsstart plockade Gerardo Seoanes lag äntligen säsongens första seger när Alessane Pléa gjorde två mål i 3-1-segern mot Bochum. Även om Gladbachs säsongsinledningen inte varit på något sätt överväldigande så har förlusterna så här långt ändå kommit mot Bundesligas tre bästa lag i inledningen – Bayer Leverkusen, Bayern München och RB Leipzig.
Och efter att ha tappat spelare som Marcus Thuram, Jonas Hofmann Jordan Beyer och Remy Benseabaini i somras är det inte ologiskt att det tar lite tid att få ihop det nya laget under schweiziske tränaren Seoane.

Bottengänget Bochum är dock ett lag som Gladbach ska slå, och fredagskvällens match mot Mainz blir ett tydligare bevis på huruvida man är på rätt väg eller ej, men jag ser det som sannolikt att Gladbach kommer bli bättre med tiden. Trots sommarens tapp finns kvalitet i laget med spelare som Pléa, Julian Weigl, Florian Neuhaus, Luca Netz, Christoph Kramer etc. Skademässigt ser det bra ut, med endast Lainer och Omlin på skadelistan.

Mainz 05:

Om Mönchengladbach inlett säsongen trögt så har Mainz säsongsinledning varit rakt av miserabel. Mainz är sist i Bundesliga med blott en ynka inspelad poäng och 4-17 i målskillnad på sex matcher. Mainz har annars gjort det väldigt bra de senaste säsongerna under Bo Svensson, där man slutat åtta respektive nia.

Senast blev det en tung 3-0-förlust mot formstarka Bayer Leverkusen och Mainz har inte tagit en enda poäng i Bundesliga sedan man kryssade hemma mot Eintracht Frankfurt – som kvitterade på övertid trots att man spelat med en gubbe kort sista halvtimmen – i slutet av augusti. Skadelistan är dessutom lång. Burkardt, Hanche-Olsen, Leitsch, Weiper och Widmer missar definitivt och Mwene och Onisiwo är osäkra till spel.

Vänder det nu för Gladbach?

Viktig match för båda lagen, som inte fått den säsongsinledningen man önskat. Mainz säsongsstart har varit bedrövlig på alla sätt, men för Gladbach finns ändå tecken på att Seoane kanske är på väg mot en vändpunkt efter segern senast. Jag lutar mer åt hemmalaget här. Ettan finns till 2,08 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip