Malmö FF gästar Mjällby på lördagen. 
Mitt speltips: Över 5,5 hörnor för Malmö. 

Kunde bara skratta förra helgen när jag skrev om kombinationen Malmö att vinna hörnmatchen mot HBK + själva bataljen med två eller fler mål. Seriens hörngladaste lag mot Halmstad, som släpper till flest hörnor. Spelgudarna ville annat och exakt allt Halmstad skickade mot Malmömålet rann ut i hörna och deras totalsumma (sex egna hörnor) var den högsta den här säsongen. En gång har de haft fyra hörnor, annars max tre. Malmö borta...sex. 
Okej.

Malmö i den matchen då?
Jo, 75-80% bollinnehav, många avslut och en hel del spel på HBK-halvan. Men det var som om någon satt upp barnens bowlingrännastaket på HBK-kortlinjen och Malmö skapade en enda hörna hela matchen. 

Jag ser matchen som en outlier, inte början på en ny trend. Nu räknar jag med att Busanello återkommer för Malmö, vilket ger en mer offensiv vänsterkant. I 10/14 matcher den här säsongen har Malmö haft sex eller fler hörnor och jag tror de har bra chans att klara det nu också. Förlorade sjukt nog bägge matcherna mot Mjällby förra säsongen, vilket såklart ger speciella matchbilder. Men MFF skapade 21 hörnor över de två matcherna. Mjällby spelade rätt defensivt och packade ihop runt eget straffområde då. Rätt bekväm med att Hasse Larsson kommer försöka samma taktik här.

Nya Mjällby eller?

Mjällby har annars varit lite mer framåtlutade den här säsongen än tidigare. Lite mer eget spel, bolltrillande från målvakt och så vidare. Men är rätt så övertygad om att de kommer agera lite mer cyniskt här, Hasse Larsson är lite mer pragmatisk än vissa andra tränare i den här serien som "ska spela vårt spel" till varje pris. Så nog kommer de backa hem lite. 

Mjällby har släppt till sex eller fler hörnor i ungefär hälften av matcherna. Haft ett rätt speciellt schema hittills då de inte mött Malmö ännu, inget stockholmslag på bortaplan och lite så. I matcherna mot Häcken, vilket jag håller som mest likt Malmömotstånd, släppte de till 21 hörnor totalt över två matcher. Klart det alltid kan bli speciella matchbilder som påverkas av vad det står i matchen. Tar Mjällby ska det mycket till för att det här spelet inte ska sitta. Får MFF spela större delen av matchen i ledning är det en annan femma, men jag tror det här kan vara målmässigt jämnt. För Mjällby är det här lite av årets match och de kommer sälja sig jäkligt dyrt. 

Malmö har mest skott, flest blockade skott, mest passningar och bollinnehav m.m. Kommer dominera matchbilden här igen vil jag tro. Över 90 minuter tror jag Malmö kommer ha så pass stort spelövertag att de har sex hörnor över 90.

Speltips: MFF att ha över 5,5 hörnor

This is the stats tab
This is the post tip