Manchester United:

Ur led är tiden när Manchester United plötsligt spelar bra fotboll – men inte får resultaten med sig. Att kontrastera med fjolårssäsongen, när Ten Hag-ball ofta producerade hopplöst svaga insatser, utan någon som helst progression i vilken typ av fotbollslag man strävar efter att vara, men ändå lyckades vinna fotbollsmatcher titt som tätt.

Det är ingalunda smooth sailings för United och Ten Hag den här säsongen heller och holländaren är alltjämt pressad att vinna fotbollsmatcher (United är tia i Premier League med resultatraden 2-1-2) men efter en vecka där United gjort 10-0 på Southampton och Barnsley så var det åtminstone en upplyftande prestation borta mot Crystal Palace – där man föll 0-4 i våras – och där The Red Devils faktiskt var riktigt bra i första halvlek och visade upp en betydligt tydligare identitet när man både dominerade matchbilden och skapade mängder av chanser – som dock brändes gång på gång – och matchen slutade således 0-0. United skapar dock chanser, och många av dem, och är ett av lagen i PL som underpresterar sin Expected Goals och Big Chances Created mest.

Ten Hag har roterat en del senaste veckan, nu när matchbördan börjat öka. Mot Barnsley byttes nästan hela laget ut och mot Palace senast fick Marcus Rashford, som äntligen börjat visa gryende form och hade gjort tre mål på två matcher, fick sitta kvist snarare än att bygga vidare på en uppåtgående formkurva. Det lär skiftas lite grann även här, även om United ska – och bör – ta Europa League på största allvar, trots att Tottenham väntar i helgen. Harry Maguire knackar på dörren att ta antingen Matthijs de Ligts eller Lisandro Martínez plats i startelvan och på mittfältet lär Kobbie Mainoo och/eller Christian Eriksen vilas till förmån för Casemiro eller Manuel Ugarte. Offensivt finns gott om alternativ när skadeläget lättat och Mason Mount och Rasmus Höjlund återvänt till truppen. Höjlund är måhända inte redo för startelvan ännu, vilket bör borta för en fortsättning för Joshua Zirkzee, som trots att han inte fått loss målskyttet ännu varit en oerhört viktig pjäs i Uniteds förbättrade prestationer där han bidrar mycket när det kommer till att länka ihop spelet. Rashford lär starta och Antony kan också vara ett alternativ (brassen får måhända ut mer mot bekant nederländskt motstånd i form av Erik ten Hags gamla lag) ifall Alejandro Garnacho eller Amad Diallo placeras på avbytarbänken. Leny Yoro, Tyrell Malacia, Luke Shaw och Victor Nilsson Lindelöf närmar sig alla spel mer och mer, men Ten Hag lär inte ta några risker och de lär inte vara aktuella för någon startelva åtminstone.

FC Twente:

Erik ten Hag-derby mot klubben han representerade som spelare och inledde sin tränarbana en gång i tiden. FC Twente räknas numera som ”best of the rest” bakom klassiska Ajax, PSV Eindhoven och Feyenoord i Eredivisie och slutade i fjol trea i tabellen. Årets säsong har inletts fullt godkänt, Twente är femma med resultatraden 3-2-1, men åkte på ett tungt nederlag i Champions League-kvalet där man föll mot Red Bull Salzburg med sammanlagt 4-5, där österrikarna visade att det minsann går att såra Twente rejält defensivt.

Twente kom senast från en 5-0-seger mot bottengänget Almere, men kommer stöta på ett helt annat motstånd här. Duktige målvakten Lars Unnerstall har hållit två raka nollor, men kommer nog få en del att stå i här om United kan prestera på samma sätt som mot Palace – där Dean Henderson fick storspela för att hålla nollan.

Mittfältaren Michal Sadilek är alltjämt skadad, precis som Younes Taha så tränare Joseph Oosting lär inte göra några storskaliga förändringar i sitt lag där Sam Lammers väntas leda linjen framför talangfulle Sem Steijn, även om veteranen Ricky van Wolfswinkel finns som alternativ. I laget finner vi även Gustaf Lagerbielke, som ännu inte fått någon speltid sedan utlåningen från Celtic.

Kan United få fart på målskyttet?

Vad kallar man någon som gång på gång sticker näven i elden och förväntar sig att inte bli bränd nästa gång? Är det något man lärt sig de senaste åren så är det hur vansinnigt det faktiskt är att lita på Manchester United, men även om resultaten inte varit övertygande i säsongsinledningen så tycker jag ändå att det finns en progression, en tydligare metodik och en anledning till försiktig optimism för United-supportrarna. Spelet på planen ser bättre ut än under hela den bedrövliga fjolårssäsongen (vilket inte är svårt att överträffa) och det finns en metod bakom hur United försöker kontrollera matchbilder på ett tydligare sätt. Dessutom skapar laget fler chanser än man tar vara på. Någon gång måste målen börja trilla in, och vore det då inte lämpligt att ske mot just nederländskt motstånd i form av Ten Hags gamla klubb? Twente ska inte kunna mäta sig med United kvalitetsmässigt och på Old Trafford ska United vinna det här relativt komfortabelt trots allt. United -1.5 finns till 1,92 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip