Speltips: BLGM till 1.70 hos bet365 .

Manchester City tar emot Newcastle i ett otroligt spännande möte så pass tidigt in i den här Premier League-säsongen. City kommer från en planenlig 3-0:a mot Burnley i premiären, medan Newcastle imponerade stort när man besegrade Aston Villa hemma på ett kokande St James Park.

Manchester City stängde mötet mot Burnley tidigt när Håland startade sitt målkonto redan efter några minuters spel. Det kanske inte radades upp målchanser, men något poängtapp var det i ärlighetens namn aldrig tal om. Pep Guardiola har bekräftat att Kevin De Bruyne blir borta ett par månader med skada, vilket såklart är ett tungt tapp. Även John Stones missar mötet med Newcastle, så det är två tunga tapp City kommer till spel med.

Newcastle startade som sagt sin säsong med dunder och brak. Alexander Isak gjorde två, Sandro Tonali presenterade sig med en fantastisk insats och Harvey Barnes hoppade in och gjorde 1+1. En premiär Eddie Howe inte kunde önskat sig mycket mer ifrån, men nu blir det betydligt mycket tuffare motstånd än vad Aston Villa bjöd på.

Newcastle bjuder upp till dans

Ett City som ska ta ner Newcastle på jorden? Mycket möjligt, men jag är inte helt säker. Jag tycker Newcastle såg ruskigt bra ut i premiären. Detta mot ett Villa som varit väldigt uppsnackat inför den här säsongen, och visst är City ett par hack upp på skalan, men det är samtidigt ett City utan KDB och Stones som faktiskt är två vitala delar för City.

Jag vågar absolut inte spela i Newcastles riktning, men så pass bra som man såg ut offensivt tror jag även City kommer få känna på. City är City och Håland är Håland, och självklart är det favorit på att City gör mål i den här matchen. Det tror jag dock även Newcastle gör. Citys defensiv har en tendens att se svajig ut, och utan deras mest givna försvarare John Stones och Ruben Dias tror jag Newcastle spräcker Citys nolla den här säsongen.

Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål i matchen till 1.70 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip