Manchester City tar emot Leeds United hemma på Etihad Stadium under tisdagskvällen och här får hemmalaget axla rollen som storfavoriter.

Man City toppar Premier League-tabellen efter 16 omgångar och detta genom att ha spelat in 38 poäng på 16 matcher. Målskillnaden för de ljusblåa är 33-9 och dagsformen är minst sagt bra. City har sex raka trepoängare i ligan och när de senast tog full pott mot Wolves hemma så gjorde de med 1-0 som slutresultat, men matchstatistiken vittnar om ett kraftigt spelövertag från hemmalagets sida.

Leeds som gästar nu är på en 15'e plats i tabellen efter 16 genomförda matcher. Gästerna har spelat in 16 poäng på kontot och har 17-25 i målskillnad. Ser vi till bortalagets dagsform så är den sisådär, precis som den bör vara i ett lag med den här tabellplaceringen. Gästerna kommer närmast från förlust med 3-2 på bortagräs mot Chelsea och där ådrog de sig 15 regelbrott. Matchen innan spelade de på hemmagräs mot Brentford och då slutade det 2-2 och i den matchen fick hemmalaget elva regelbrott dömda mot sig.

Nu ställs Leeds mot ett spelskickligt hemmalag som är trygga i att hantera boll.
Min teori är att Leeds fortsätter spela "grisigt" och därför testar jag ett spel från marknaden för "avancerad lagstatistik".

SPELTIPS
Leeds United över 10,5 regelbrott till 1.65 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip