Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek till 1.98 hos Bethard .

Manchester City har chansen att säkra avancemang från gruppspelet med sin fjärde raka vinst när Young Boys kommer på besök till England.
Det tidigare mötet mellan lagen slutade 3-1 till City efter att Young Boys faktiskt kvitterat tidigt i den andra halvleken. City sprang dock rättvist ifrån i den andra halvleken, men här tror jag man gör det desto tidigare.

Efter de två raka förlusterna mot Wolves och Arsenal är känslan att City hittat rätt igen. Fyra raka segrar i alla tävlingar och fjorton gjorda mål på dessa fyra matcher.
Oavsett Hålands vara eller icke vara efter hans skada under helgen så har man tillräckligt med kvalité ändå för att bekvämt besegra Young Boys på hemmaplan.

Pep Guardiola är inte heller känd för att vila spelare. Rotera gör han absolut, men han håller hellre de viktiga spelarna varma.
Efter den här matchen kommer ett tufft schema som innehåller Chelsea, Liverpool och Leipzig i CL. Inför matchen mot Leipzig vill man nog ha avancemanget säkrat, så att man kan gå “all-out” mot Chelsea och Liverpool.

City gör processen kort

Anledningen till att jag tror att man stänger matchen i första halvlek är rätt simpel. Går man för det tidigt öppnas möjligheten till byten på nyckelspelare. City har kvalitén att stänga den här matchen redan i första halvlek, och det tror jag man siktar på att göra.
Man gjorde till exempel just detta i helgen mot Bournemouth, där man ledde med 3-0 redan i halvlek, och något liknande ser jag framför mig här.

Värt att tillägga är att Young Boys inte alls är ofarliga i sina omställningar. Man har gjort mål i samtliga tre matcher hittills i gruppspelet. Ett mål för bortalaget är därför inte heller orimligt, vilket skulle vara guld värt!

För att optimera vilan och säkra avancemanget tror jag att City gör processen kort med Young Boys. Över 1,5 mål i första halvlek till 1.98 hos Bethard tycker jag är bra och spelas!