Vi drar igenom två macher i den här texter med tillhörande speltips. Bägge spelas väldigt sent, natten till lördag!


Necaxa - UNAM Pumas, avspark 14/9 05:00

Fredagens senaste match i Liga Mx kan gå lite hur som helst. Vanligtvis lågt värderade Necaxa gjorde en bra Clausura innan sommaruppehållet och har följt upp det med en helt okej inledning på årets Apertura. Ett megalyft egentligen, trots placering i mitten senaste, då Necaxa slutade absolut sist för bara 1.5 år sedan.

En viktig pjäs i Necaxas 'rise' är den colombianske anfallaren Diber Cambindo. Cambindo har smällt in 11 mål på 21 matcher för Necaxa och var precis det svajiga Necaxa tidigare saknat.

Necaxas offensiv, minus Cambindo (!), har varit i toppslag efter Leagues Cup och mäktat med 5 mål på 2 matcher. Och detta utan att skyttekungen målat över huvudtaget. Nye argentinske playmakern Palavecino, från River Plate, växer mer och mer in i sin roll och har stått för assist i bägge dessa matcher dessutom.

På minussidan har vi defensiven som släppte in 3 mål mot urusla Santos Laguna. 3 bakåt mot Santos är oroväckande, att tappa 0-2 mot dem är än värre och vi kan ställa en del frågor kring målvakten Usains agerande vid två utav målen.

Motståndarna Pumas har sina största kvalitéer framåt. Där hittar vi bl.a. Monterreys historiske skyttekung Funes Mori, mexikanska landslagets trollgubbe Cesar Huerta, peruanska landslagets Piero Quispe, m.fl.

De har spelat bra men är precis som Necaxa för svajiga defensivt och även i det här läget vill jag peka finger på målvaktspositionen där Julio Gonzalez varit sämre än någonsin.

Pumas har inte lyckats hålla nollan i någon bortamatch denna säsong men har samtidigt också målat i samtliga dessa. Jag tycker att detta är upplagt för målfest och spelar över 2.5 mål @ 1.98 hos Unibet .

Tigres - Atletico San Luis, 14/9 04:10

Intressant match mellan två lag som gärna har mycket boll.

Atletico San Luis har vi spelat emot en hel del under 2024 med god framgång, men jag vill lyfta ett varningens finger för att fjolårets skrällag återigen kan ha något bra på gång!

Passningsspelet och löpningarna sitter allt bättre och de börjar likna det lag som ifjol tog en överraskande slutspelsplats. Felprocenten är dock fortsatt aningen för hög vilket sätter dem ofta i svåra situationer efter farliga bolltapp, framförallt när de ska försöka dominera bollinnehavet på bortaplan där motståndarna har publiken i ryggen och orkar sätta en högre intensitet i presspelet.

Inatt är det nästan tuffast möjliga motstånd när de besöker mäktiga Tigres. Tigres har haft en bra säsong hittills och placerar sig på en andraplats i ligan. Trots en jäkla massa offensiv spets så har deras styrka legat i defensiven. Med 3 insläppta mål är de nästbäst efter suveräna Cruz Azul.

Det som imponerar än mer är det faktum att deras ordinarie målvakt, Nahuel Guzman, missat hela säsongen pga en längre avstängning han drog på sig. Nahuel är tillbaka till den här matchen och blir ett välkommet tillskott till en redan stark defensiv.

Jag tror inte att Atletico San Luis lyckas hålla nollan borta mot Tigres. De har endast lyckats hålla nollan på bortaplan 2 gånger under hela 2024, och då har det varit mot två av ligans sämre motståndare. De har också två offensiva nyckelspelare tveksamma till spel. Dels skyttekungen Boli samt brassen Vitinho. 

Det hela landar i ett spel på Tigres -1 Asian Handicap. Tar den fega linan då Tigres kan faktiskt välja att ligga lågt efter ett ledningsmål. -1 spelas @ 1.73 hos bet365 med 1U.

Vamos!

/Gio88R @ Twitter

This is the stats tab
This is the post tip