Lazio:

Fjolårets Serie A-tvåa Lazio sladdar desto mer den här säsongen där Maurizio Sarris lag nu återfinns på en åttondeplats i tabellen – hela 23 poäng bakom serieledande Inter – och jag tycker inte årets modell av Lazio, efter tappet av bland andra viktige Sergej Milinkovic-Savic i somras, imponerar. Romlaget brottade sig dock vidare till åttondelsfinal i Champions League genom att sluta tvåa bakom Atlético Madrid i en grupp som även innehöll Feyenoord och Celtic och nu väntar riktigt tufft motstånd i form av uppretade Bundesligabjässen Bayern München.

Lazio vann två – 1-0 mot Feyenoord och 2-0 mot Celtic – och kryssade en, 1-1 mot Atlético efter ett bisarrt sista-sekunden-avgörande från målvakten Ivan Provodel, i CL-gruppspelet. I ligaspelet ser hemmaraden inte lika övertygande ut – 6-3-2 – och med 12-7 i målskillnad på 11 matcher. Senast besegrade Lazio Cagliari, 3-1 på bortaplan, vilket bröt en tre matcher lång segerlös svit när man ställts mot lite tuffare motstånd, vilket renderade i förluster mot Atalanta, 1-3, och Inter, 0-3, och ett kryss hemma mot fjolårssegraren Napoli.

Skadeläget ser bra ut för Sarri som får tillbaka Nicolò Rovella från avstängning och Mattia Zaccagni ser också ut att kunna vara tillbaka från lite skadebekymmer. Även Patric är stämplad som ett frågetecken.

Bayern München:

Vi lär få se ett rejält uppretat och revanschsuget Bayern München efter en sällsynt förnedring den gångna helgen. Bayern München stod för en riktigt blek insats och föll fullt välförtjänt i seriefinalen mot Bayer Leverkusen, som inte ens behövde en särskilt imponerande insats för att vinna med 3-0 hemma på BayArena och utöka Bundasligaledningen till fem poäng. Veteranen Thomas Müller var rejält upprörd efteråt över hur Bayern-spelarna uppträdde och vi kan mycket väl få se en reaktion här.

Tuchel använde lite överraskande en form av 3-4-3-formation mot Leverkusen, vilket föll platt och Bayern stod för sin offensivt blekaste prestation (0,27 xG) den här säsongen. Tuchel startade Sasha Boey i en vänsterwingbackposition, Eric Dier som mittback och valde att låta Joshua Kimmich inleda på bänken till förmån för 19-årige Aleksandar Pavlovic. Det är nog inte otänkbart att Tuchel kvickt överger det experimentet här.

Trots fiaskot senast vet vi vilken kvalitet Bayern besitter. Även när skadelistan är tung – Kingsley Coman, Serge Gnabry, Konrad Laimer, Alphonso Davies, Bouna Sarr – kan Tuchel mönstra ett lag med idel världsstjärnor med Harry Kane som spets. Spelare som Jamal Musiala och Leroy Sané har inte varit i lika fin form som under hösten, men besitter individuell kvalitet

Reaktion från Bayern?

Jag tror vi måste se en reaktion från Bayern München här efter helgens bottennapp mot Leverkusen. Tuchel är inte opressad och ilskan som spelarna visade upp i intervjuerna efter förlusten i helgen vittnar om att Bayern vill visa sig från sin bästa sida när man nu återvänder till Champions League-spel. Jag är inte alls imponerad av vad jag sett från Lazio den här säsongen och tycker laget är några nivåer sämre än i fjol. Offensiven sprudlar inte - tio lag i Serie A har gjort fler mål än Lazio den här säsongen – och även om hemmaspelet tagit laget vidare till åttondelen i Champions League tror jag Bayern München kommer visa sig vara en övermäktig motståndare. Även om Bayern inte är i toppslag för tillfället tycker jag det skiljer ett par nivåer mellan dessa två lag och ett uppretat, revanschsuget Bayern bör ha god chans på Stadio Olimpico. Raka tvåan finns till 1,68 hos Bethard . Bayern att vinna och hålla nollan finns till 3,15.
This is the stats tab
This is the post tip