Matchen med stort M när Skånederbyt mellan Landskrona Bois och Helsingborgs IF går av stapeln. Här är mitt speltips som ni även kan höra mer utläggning kring i senaste avsnittet av Superettanpodden! 

Senaste möten
HIF - Landskrona 0-1 

HIF - Landskrona 1-2 
Landskrona - HIF 2-1 

Superettan 
2. Landskrona 23 12 6 5 37:25 12 42
4. Helsingborg 23 10 7 6 30:23 7 37

Bois hemma
11 6 3 2 18:13 5 21

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Örgryte - Landskrona 2-1 

Senaste elva: Kaddoura - Nilsson, Andersson, Bruzelius, Rahmani - Karlsson, Egnell, Dzabic - Sundberg, Sylisufaj, Kofi Asare 

Avstängd: Capotondi 

HIF borta
11 7 1 3 20:11 9 22

Formen
V, V, F, F; O

Senaste match
HIF - Oddevold 0-0

Senaste elva: Joelsson - Birkfeldt, Rogne, Nilsson, Olsson - Loeper, Kjellnäs, Hellborg, Silva Rasmusson - Acquah, Silverholt

Avstängd: Silva Rasmussen

Kontringsspelet nyckeln

Helsingborgs IF har på något vänster lyckats blanda sig in i kampen om uppflyttning. Inför detta stekheta Skånederbyt har formen visserligen dalat, men efter sommaren har HIF totalt sett varit ett av seriens bästa lag. Tvärtom har det varit i Landskrona. Ett intensivt transferfönster innebar flera spelarförsäljningar och tapp som rört runt lite för mycket i grytan. Jag förstår att man sålde Burakowski och Ilher för summorna som nämns, men det är klart att det alltid är förenat med risk att spela in nya spelare när man slåss i toppen om en allsvensk plats. Där har Bois inte riktigt hittat rätt ännu och frågan är om man "sålt bort" uppflyttningen eller kommer reda ut det här ändå? 

Torsk senast mot Örgryte och nu är det faktiskt bara fyra poängs marginal ned till trean Öster på kvalplats. Strax där bakom jagar ett par klubbar till som HIF. Gästerna fick dock bara 0-0 mot nykomlingen Oddevold senast och hade klara problem att dyrka upp ett lågt försvar. Och det har varit HIF:s problem under säsongen. Man är bra i att ligga kompakt själv och kontra. Som tur är för dem så kommer Landskrona absolut inte att parkera någon buss utan det här kommer bli en matchbild som jag tror passar HIF bäst just nu, sett till lagens form. 

Bois har inte varit lika bra i passningsspelet sedan alla förändringar, där tappet av MFF-lånet David Edvardsson, nog betytt mer än vad många kanske trodde. Min känsla är att HIF kommer kunna få en del kontringslägen på att stressa Bois i uppspelsfasen och HIF:s försvarsspel är betydligt stabilare nu än i våras. Ett oavgjort resultat är heller ingen katastrof för något av lagen så med det sagt tycker jag att det finns spelvärde på dubbelchansen å gästernas vägnar. 

SPELTIPS

Jag spelar X2 till 1.80 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip