Speltips: Över 9,5 hörnor @ 1,90 - Bethard -

Redan klockan 16:00 är det dags för Norge att ta sig an Kazakhstan i Almaty som ligger på gränsen till Kyrgyzstan och ett par frisparkar bort ligger även Kina, så det är en lång resa våra västra grannar ska göra.

I senaste EM-kvalet gjorde inte Kazakhstan bort sig. Vann på hemmaplan mot San Marino, Nordirland och Danmark. Tog även tre vinster på bortagräs. San Marino, Nordirland och Finland fick smisk av Kazakhstan.

Fick chansen att ta sig till EM via play-off men kunde inte rå på Grekland borta och redan efter 40 minuter stod det 4-0 till medelhavsgänget, som till slut vann med 5-0.

Spelade två träningsmatcher i Juni. Åkte på uddamålsförluster både mot Armenien och Azerbajdzjan. Så en tung start för nye förbundskapten Stanislav Cherchesov, som tidigare varit på posten hos Ryssland, men även tränat lag som Spartak Moskva, Legia Warszawa och senaste klubbadressen var Ferencvaros i Ungern.

Truppen innehåller till största del spelare från inhemska ligan med undantag för Nuraly Alip (b, Zenit), Aleksandr Zuyev (b, Arsenal Tula), Ramazan Orazov (m, Silkeborg), Bakhtiyar Zaynutdinov (m, Besiktas) och Abat Aymbetov (a, Adana).

Skadekänningar på Bauyrzhan Islamkhan, Maksim Samorodov och Bakhtiyar Zaynutdinov som alla är viktiga för offensiven.

Norska fyrtorn bäddar för hörnor?

Norge floppade precis som Sverige i EM-kvalet och fick se mästerskapet på TV. Hade dock en tuff kvalgrupp med Spanien, Skottland, Georgien och Cypern. Föll i båda mötena mot Spanien och tog bara en poäng mot Skottland men det som är mest intressant med dagens match i åtanke är att det bara blev 1-1 i Batumi mot Georgien som förvisso är högre rankat än Kazakhstan men också innebär en tuff resa till Ex-Sovjet stat.

Förbundskapten Ståle Solbakken har varit på posten i snart fyra år och har ett fint material att jobba med. Många spelare som är runt 24-25 år och därmed är rutinerade men ändå hungriga. Målvakten Örjan Nyland är faktiskt den ende i truppen som hunnit passera 30-strecket.

Fyra debutanter finns med i truppen. Sondre Langås (b, Viking), Jesper Daland (b, Cardiff), Felix Horn Myhre (m, Brann) och ynglingen Sindre Walle Egeli (m, Nordsjälland) född 2006.

Några avbräck har Solbakken fått då Kristoffer Ajer (b, Brentford), Hugo Vetlesen (m, Club Brugge), Oscar Bobb (m, Manchester City), Andreas Schjelderup (m, Benfica) och Malmö FFs Erik Botheim är ej med i truppen denna gång.

Att Norge ska vinna tror bolagen stenhårt på och oddsen för bortavinst är nedkörd i botten. Tycker att ett intressant spel är över 9,5 hörnor i matchen då framför allt Norge har tre riktiga fyrtorn i anfallet. Erling Haaland 1,94 m, Alexander Sørloth 1,95 m och Jørgen Strand Larsen 1,93 m, är spelare som man bör utnyttja i luftrummet och vad är då bättre än att få hörnor serverade av någon med känslig fot som tex Martin Ødegaard eller Sander Berge. Lär även bli fart på kanten med snabbe Antonio Musa som gärna kommer runt och försöker slå inlägg (som blockeras?). Kazakhstan är inte heller något dåligt hörnlag och kan förhoppningsvis hjälpa till att nå linan.

Spelet sitter om det blir minst 10 hörnor i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip