Juventus:

Kommer kliva in i det nya året som tabelltvåa i Serie A, vilket får ses som en stor framgång för Max Allegri med tanke på utmaningarna han stått inför den här säsongen. Allegri har hittat tillbaka mer till ”sin” identitet där Juventus sällan är spektakulära eller särskilt sevärda, men där man finner vägar till seger. Det gjorde man även senast mot Frosinone, där ett sent 2-1-mål från Dusan Vlahovic räckte för att bärga tre pinnar och studsa tillbaka efter poängtappet mot Genoa.

Juventus är fyra pinnar bakom Inter i tabelltopp, med resultatraden 12-4-1 i ligaspelet. Viktige Federico Chiesa har fått klartecken för spel, vilket är en rejäl boost, och även Dusan Vlahovic och Manuel Locatelli ser ut att vara spelredo. Andrea Cambiaso, som gjort en fin höst, är dock avstängd så Allegri måste till en förändring på wingbackpositionen. Moise Kean, Alex Sandro och Mattia De Sciglio är skadade och doping- och bettingavstängda duon Paul Pogba och Nicolò Fagioli saknas.

Roma:

Studsade tillbaka från nederlaget borta mot Bologna genom att besegra regerande mästarna Napoli med 2-0 på hemmaplan, efter att Partenopei fått både Matteo Politano och Victor Osimhen utvisade. Romas insatser överlag har stabiliserats de senaste månaderna, men I Giallorossi har ändå varit väldigt mycket upp och ned under säsongen, vilket också gör att man parkerar på en sjätteplats i tabellen – tre poäng bakom Bologna på sista Champions League-platsen.

José Mourinho får tillbaka viktige Paulo Dybala, som missat de två senaste Serie A-matcherna med en hamstringskada, här
även om Mourinho inte ville avslöja om La Joya är redo för startelvan. Även Gianluca Mancini kommer till spel och Mourinho slog fast att Mancini kommer starta med Llorente och N’Dicka i försvaret. Sedan tidigare saknas även Tammy Abraham, Chris Smalling och Marash Kumbulla, men i övrigt har Mourinho alla spelare att tillgå.

Allegri vs Mou = låst?

Det är svårt att föreställa sig något annat än en låst, försiktig och taktisk match när två försvars- och säkerhetsinriktade tränare som José Mourinho och Max Allegri drabbar samman. Så tror jag också det blir och det är inte överraskande att målmarknaden för under 2.5 mål är nere på 1,46, vilket ju känns ointressant. Juventus står i dubbla pengarna, vilket känns aningen lågt, trots den fina hösten, och värdet hittar vi nog på gästerna. Juve imponerade inte i krysset mot Genoa eller knappa segern mot nykomlingen Frosinone strax före jul och jag tror Roma kommer sälja sig dyrt i en jämn och tät match. Roma +0.5 finns till 1,79 hos Pinnacle . Krysset finns till 3,08.
This is the stats tab
This is the post tip