Speltips: Kryss i halvtid @ 2,08 - Coolbet -

Obesegrade Japan mot turneringsfavoriten Spanien i kvartsfinal i herrarna OS kvartsfinal.

Japan har varit bra i OS och är som sagt utan poängtapp efter vinsterna mot Paraguay 5-0, Mail 1-0 och Israel 1-0.

Målis Leo Kokubo har hållit nollan i 270 minuter och bytte i dagarna från Benfica till St Truiden och blir därmed lagkamrat med Rihito Yamamoto, Joel Chima Fujita och Mao Hosoya som redan finns i den belgiska klubben. I övrigt är det Sparta Rotterdam, Werder Bremen och Bristol City som finns representerat utöver de inhemska klubbarna hos Japans OS-team.

Förbundskapten Go Oiwa har bra go i laget och det lär inte bli några förändringar från senast. Mao Hosoya var duktig när han kom in och den som möjligtvis kan ta plats i startelvan.

Tre spelare står på två mål. Shunsuke Mito, Rihito Yamamoto och Shota Fujio så det är främst dessa grabbar som spanska försvaret behöver ha koll på.

Har valt att inte ta med några överåriga spelare utan låta dem som var bra i Asian U-23 cup få fortsatt förtroende här och så här långt ser det ut att vara ett lyckat drag från Oiwa.

Backduon Riku Handa och Kashif Bangnagande fick dock kasta in handduken innan turneringen startade pga skador.

Avvaktande spel i första halvlek?

Spanien som tillsammans med Argentina och värdlandet Frankrike var favoriter att ta hem turneringen på förhand har haft en rätt tuff väg till denna match. Förvisso vinster mot Uzbekistan och Dominikanska Republiken men bara med 2-1 / 3-1 och i senast matchen blev det förlust med 1-2 mot Egypten.

I matchen mot Dominikanska Republiken fick Spanien lira en man mer i 45 minuter sedan en motspelare blivit utvisad och kunde då till slut vinna matchen efter två lyckliga styrningar på Dominikanska spelare i andra halvlek.

Senast mot Egypten stod Sociedad-backen Jon Pacheco för en riktig blunder när han i andra halvlek friställde Egyptens anfallare Ibrahim Adel som enkelt kunde placera in sitt andra mål i matchen och då blev uppförsbacken allt brantare. Atletico Madrids bjässe Samu Omorodion reducerade i 90e minuten men då var det för sent att även hinna med en kvittering, så Spanien fick nöja sig med andraplatsen i grupp C bakom pyramidlandet.

Truppen är på pappret stark med spelare som Pau Cubarsí, Pablo Barrios, Álex Baena och Fermín López. De "överåriga" spelare som är med lyssnar till namnen Juan Miranda, Abel Ruiz och Sergio Gomez, men det är inga åldermän direkt då samtliga är födda år 2000.

Förbundskapten Santiago Denia vilade lite manskap mot Egypten och här bör keeper Arnau Tenas, backen Eric Garcia, mittman Alex Baena och anfallare Fermin Lopez vara åter. Även 17-årige Pau Cubarsi som var avstängd senast kommer in i backlinjen.

Spanien klara favoriter att ta sig vidare men vi minns att i förra OS slutade 5 av 6 matcher kryss för spanjorerna. Senast lagen möttes slutade det 0-0 (Spanien vann sedan i förlängningen). Tror det kan bli något liknande här och huvudspelet som testas är kryss i halvtid. Spanien har haft X i halvtid i två av tre matcher och samma visa för Japan. Båda lagen tar det lugnt och avvaktar i första för att sedan våga lite mer i andra akten?

Spelet sitter om det är lika läge när domaren blåser av första halvlek.