Israel:

Israels landslag återvände till fotbollsplanen i EM-kvalmatchen borta mot Kosovo i söndags. Precis som i sju av landets elva senaste matcher utanför israelisk match slutade det även denna gång med förlust. Kosovo vann med 1-0 och Israel fick Roy Revivo utvisad i slutminuterna, och han är således avstängd här.

Israel är trea i gruppen, men med fyra poäng upp till grupptvåan och fem upp till ledande Rumänien lär det krävas en seger här om det ska finnas några avancemangsmöjligheter. Segrarna har kommit mot gruppens svagare lag – två mot Belarus och en mot Andorra – och senast man ställdes mot Schweiz var Alon Hazans lag ett par nummer för små. Schweiz vann med klara 3-0 utan att förta sig.

På grund av Israel-Palestina-konflikten kommer den här matchen spelas på neutral mark i Ungern. Förutom avstängde Revivo saknas även Sagiv Yehezkel, som klev av i första halvlek mot Kosovo. Tottenhams Manor Solomon är också bota sedan tidigare, precis som Celtics Liel Abada. Ett något försvagat Israel, med andra ord.

Schweiz:

Läget är betydligt mer lätthanterligt för Schweiz inför den här matchen. Seger = avancemang. Schweiz är obesegrat i gruppen med fyra segrar och tre kryss, och dessutom hela 20 gjorda mål, och Murat Yakins lag kan således kliva förbi Rumänien och både inta förstaplatsen och säkra EM-platsen vid seger i Ungern.

Schweiz vann som sagt klart senast lagen möttes och bör ha goda chanser att säkra platsen till EM i Tyskland nästa sommar här. Yakin får tillbaka Dortmund-målvakten Gregor Kobel, som missade oktobersamlingen med skada, och Eray Cömert och Filip Ugrinic är också tillbaka i truppen. Däremot saknas alltjämt Breel Embolo, Jordan Lotomba och Djibril Sow, men Yakin kommer kunna ställa ett starkt lag på banan.

Schweiz knyter ihop säcken

Jag tror Schweiz har goda möjligheter att lösa avancemanget här. Det var klasskillnad lagen emellan senast, när Schweiz vann med 3-0. Israel är förvisso svagare på bortaplan, men det här ”hemmamötet” spelas som sagt på neutral mark Ungern. Jag tror förlusten mot Kosovo i söndags grusade Israels små förhoppningar om att säkra en sällsynt mästerskapsplats och att Schweiz knyter ihop säcken här. Schweiz har gjort en hel del mål – 20 på 7 matcher – så här långt i kvalet. Schweiz -1.0 finns till 1,83 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip