Speltips: IFK Göteborg vinner matchen till 2.05 hos nya Expekt .

_______

Två utav lagen som imponerat mest spelmässigt under hösten med en härlig fart i spelet och en press som givit resultat. Trots tre raka segrar för Sirius och en helt otrolig form på Blåvitt så är lagen ännu inte säkra med klubbar hack i häl. Således blir denna match väldigt viktig där känslan är att vinnaren mer eller mindre kommer att säkra kontraktet för fortsatt spel i Allsvenskan.

IFK Göteborg
Senaste match: Hammarby - IFK Gbg 1 - 1
xG: 1.19 - 1.77 (ws)
Skott/Skott på mål: 8/4 - 13/5
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 2 - 10
Blåvitt gör en riktigt bra bortamatch på Tele2 Arena där man vanligtvis haft väldigt svårt, men här satt laget i förarsätet och ställde om snabbt på Hammarby. Ett snöpligt ledningsmål för Hammarby som kom lite ologiskt men gästerna skulle inte ge sig och forcerade fram en straff precis före slutvisslan som Mucolli förvaltade kyligt.

Sirius
Senaste match: Sirius - Degerfors 3 - 2
xG: 2.59 - 1.72 (ws)
Skott/Skott på mål: 19/8 - 13/4
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 10 - 6
Om Hammarby - Blåvitt var en mer förväntad matchbild och resultat så var detta allt utöver det vanliga. Sirius som så många gånger förr kör över flertalet motstånd på hemmaplan men när utdelningen dröjer så börjar man slappna av och bjuder in motståndaren. Här var det en svag första halvlek där man inte kommer upp i nivå, det skulle dock krävas 0-2 innan man började vakna någorlunda. Utdelningen kom inte förrän när det var övertid där Sirius gjorde hela tre mål och lyckades vända och vinna matchen. Helt otroligt och jag rekommenderar att se slutminuterna igen där det var mycket känslor på spel.

Avstängd: Melker Heier (Sirius)

- Marcus Berg ska avtackas för en riktigt fin karriär och det lär bli en häftig inramning med storpublik när Sirius ska besegras.

Blåvitt med en otrolig form

Det gäller för Sirius att lägga den euforiska känslan bakom sig och ha fullt fokus mot Blåvitt för att inte hamna i samma sits igen. Nu är det återigen en match på gräs och givetvis tar det udden lite av Sirius offensiva spel. Håller laget högt i serien numera och kommer att vara ett lag som klarar sig kvar, däremot är det en lurig match på Gamla Ullevi där ett otroligt starkt Blåvitt står på andra sidan. Ett lag som kraftsamlar och bara ska klara kontraktet som man nu är så nära att bärga hem. Spelmässigt så kommer det nog vara Sirius melodi som mot Värnamo där de med höga utgångspositioner mestadels avvaktar och försöker bryta uppspelen. Däremot spelar Blåvitt mindre riskminimerat på egen planhalva och mer med två lite mer defensiva utgångspositioner på mitten och säkrar ofta upp framför backlinjen. Det kommer således bli svårare att anfalla så mycket centralt som Sirius vill och ställa om. Medan trion framåt hos Blåvitt har alla möjligheter att såra ett svagt försvar i Sirius där det ofta kan vara rörigt. Tycker att över dubbla degen på IFK Göteborg är bra i den sitsen som de befinner sig i och på Gamla Ullevi ska det finnas goda chanser till tre poäng.

Speltips: IFK Göteborg vinner matchen till 2.05 hos nya Expekt .
This is the stats tab
This is the post tip