Speltips: 1X (+0.5) till 1.83 hos bet365

_______


Det såg lovande ut efter segern mot Kalmar, men raset i Norrköping gör att det nu osar ännu mer ångest på Västkusten. Trots prestationen stundtals var bra så får man inte falla ihop så och förlora med 3-0. Nu var det en svår bortamatch men IFK Göteborg kommer behöva ta poäng även i de svåra matcherna för att lyckas undvika nedflyttningsplaceringarna. Nu står tufft motstånd på schemat när ett hungrigt Djurgården kommer på besök efter att ha åkt ur Europakvalet trots en riktigt bra prestation. Ska Blåvitt få igång maskineriet i en sådan stormatch eller är det klasskillnad?

IFK Göteborg
Senaste match: IFK Norrköping - IFK Göteborg 3-0
xG: 0.96 - 0.79 (wyscout)
Skott/Skott på mål
12/5 - 9/2
Gästerna gjorde faktiskt en riktigt bra första halvlek och redan från start kändes IFK Göteborg på hugget. Känslan var att “den bästa träningsveckan” skulle göra så Blåvitt tog ännu en seger, men då måste man göra mål på chanserna som uppstår. Det gjorde man inte och istället var det ett effektivt Norrköping som hamnade i förarsätet och dödade matchen inom loppet av 15 minuter.

Djurgårdens IF
Senaste match: (Luzern - Djurgården 1-1) // Djurgården - Mjällby 0-1
xG: 0.54 - 1.45 // 1.2 - 1.18 (wyscout)
Skott/Skott på mål
10/2 - 13/3 // 14/5 - 9/3
Ett tätt matchande för Djurgården. Förtjänade betydligt mer mot Luzern och borde nog ha tagit sig vidare.
Matchen mot Mjällby var mest en match där det enbart handlade om att göra jobbet. Tog ledningen och sedan stängdes butiken, Mjällby forcerade visserligen bra och kanske borde fått in en kvittering men starkt av Djurgården att hålla undan.

Blåvitt på hemmaplan lyckas ta poäng i stormötet

Båda lagen har förstärkt ytterpositionerna rätt så rejält men ännu inte fått den väntade utdelningen. Nu hoppas åtminstone Blåvitt att Astrit Selmani blir lösningen när det ska jagas mål. Återstår att se hur många minuter han får denna viktiga match eller om man kör vidare på Norlin. Annars kanske Marcus Berg är redo för starten och kan stångas med Danielsson/Löfgren/Une-Larsson. Tycker trots att många är emot Blåvitt att de ändå ser bättre ut under Askou och de har ändå kvaliteter för att såra lag. Det enda är självförtroendet som verkligen måste komma igång. Kanske kan det då vara skönt när Djurgården kommer på besök som får axla det rätt så stora favoritskapet. Djurgården besitter en grym trupp och ska absolut kunna vinna denna match men det är ett tufft rivalmöte och uttåget ur Europa kan nog sitta lite i benen och huvudet här. Ser värde i att IFK Göteborg kan ta poäng hemma på Gamla Ullevi.

Speltips: 1X (+0.5) till 1.83 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip