Helsingborg inleder kvalspelet hemma mot HBK på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

HBK hade under 2,5 mål i 25/30 matcher. Med 1,6 mål/match i snitt var de det målsnålaste laget i serien med bred marginal. Tillsammans med AIK släppte de in minst mål och defensiven var en av de bästa i Allsvenskan. Anledningen till att de tvingas kvala sig kvar är att de inte gjort mål på alla chanser som skapats. Allt har skitit sig med missade straffar, sena mål emot och bara två poäng hemma mot ÖFK/ÖSK - två lag som hade haft problem att hänga kvar i damallsvenskan den här säsongen. Finns viss kapacitet i laget, men jag har svårt att se att det skulle lossna helt och hållet nu bara för att det är Superettanmotstånd.

Sen går det inte att komma ifrån att matchen spelas i mitten av december efter en tid av kallt vinterväder. Gräs är underlaget som gäller. Lär knappast vara optimala förutsättningar för skönlir.

Helsingborg hade under 2,5 mål i 14/30 Superettanmatcher. Med 2,5 mål/match i snitt var de ungefär i mitten vad gäller målsnitt i serien. Så lite mer målglada än HBK i Allsvenskan, men är absolut inget hawaiigäng. Har också en rutinerad GIH-stöpt Lennartsson vid bänken, så jag utgår från att det blir rätt försiktigt från deras del här. Håller de nollan i den här matchen är det riktigt bra för deras del då det ger fint slagläge för returen.

En annan sak som inte går att komma runt är att det är årets hittills viktigaste match för bägge lagen. Väldigt mycket på spel och absolut nödvändigt att inte släppa in första målet. I och med att returmatch väntar i Halmstad på tisdag också så finns det absolut ingen anledning för laget som ligger under att gå all in för att hitta kvittering/reducering.

Underspelet känns väldigt sunt och logiskt här. Blev förvånad över att det gick att få över 1.70 och då är det bara att ta det.

Speltips: Under 2,5 mål på Lucky Sports .

Bästa dragen inför helgens Stryktipset




This is the stats tab
This is the post tip